Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Eskobar tillbaka till rötterna

Eskobar är bandet som har sålt mer än en halv miljon skivor och som har sin uppväxt i Åkersberga att tacka för sin musikkarriär.

I början av 2000-talet höll popstormen Eskobar Sverige i sitt grepp. Sen blev det tyst. Efter åtta år är bandet nu tillbaka med ett nytt album.

– Det var ingen medveten paus. Vi har setts och arbetat med musik hela tiden, säger Frederik Zäll.

Han flyttade tillbaka till kommunen för fem år sedan efter det att han och hans fru fått barn och i dag trivs han som aldrig förr.

– Jag älskar Åkersberga. Det är så skoj att se allt med vuxna ögon, det som ens föräldrar såg när vi växte upp. Det är hur fint som helst här, men det såg man inte då.

Frederik fick Österåkers kommuns kulturpris 2015 då han ansågs ha gjort den största insatsen för kulturen i kommunen under året. Han kom bland annat ut med både en barnbok och en kokbok samt lanserade ett egenproducerat öl. Eskobar hann också vara förband till Roxette på deras Europaturné, Eskobars största turné någonsin.

– Det är bland det roligaste vi har gjort. Vi körde själva 3 400 mil med en husbil under tre månader och spelade för hundratusentals personer, säger Daniel Bellqvist.

Det var i samband med kulturpriset som Eskobar blev tillfrågade om att spela ett gig under årets nationaldagsfirande på Ekbacken.

– När vi växte upp hade vi en dröm om att komma tillbaka och spela på Röllingby gymnasiums tak när vi blivit kända. Den skolan är riven, men det känns kul att spela här på Ekbacken också.

Det var på gymnasiet de träffades. Det var intresset för musik som svetsade dem samman och de uppskattar sin uppväxt på ett helt annat sätt idag.

– Som ungdomar kände vi bara tristess, men vi har den att tacka för att vi la all tid på musiken.

Redaktör:
Åsa Drakenberg

Publicerad:
fredag 29 juli 2016
Senast uppdaterad:
onsdag 17 augusti 2016