Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåker till lokalpolisområde Täby

Den nya geografiska indelningen av polisen i Stockholms län är nu klar. Österåkers kommun kommer att tillhöra lokalpolisområde Täby istället för Norrtälje som tidigare föreslagits.

- Jag är mycket glad att de påtryckningar vi gjort har gett resultat. För oss är det av flera olika skäl mer naturligt att tillhöra Täby lokalpolisområde. För att förebygga och klara upp brott är det avgörande med en lokalt förankrad polis, säger Michaela Fletcher (M) Kommunstyrelsens ordförande.

I lokalpolisområdet kommer kommunerna Täby, Danderyd, Vallentuna, Vaxholm och Österåker att ingå. Lokalpolisområdeschefen heter Anette Haag.

Österåker samarbetar redan idag med Täby och Vaxholm idag när det gäller bland annat brottsförebyggande arbete och sociala insatser.

Region Stockholm, som omfattar Stockholms län och Gotland, kommer att delas in i fyra polisområden och 17 lokalpolisområden. Den nya indelningen av lokalpolisområden baseras på en analys av myndighetens verksamhet, statistik, omvärldsförhållanden, lokala problembilder och kommunindelning.

Stockholms län är idag indelat i åtta polisområden och 38 lokalpolisområden.

Redaktör:
Helena Cronberg

Publicerad:
fredag 27 mars 2015
Senast uppdaterad:
måndag 23 januari 2017