Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Magasin Österåker nominerad till Svenska Publishingpriset

Magasin Österåker är nominerad till Svenska Publishingpriset, som premierar redaktionell kommunikation och marknadskommunikation inom appar, filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker.

Svenska Publishing-Priset är Sveriges äldsta publishing-tävling. Bakom priset ligger kunskaps- och informationsföretaget Populär Kommunikation och tävlande ansöker om att bli nominerade. Juryn bedömer hela den tävlande produkten - inte bara designen och består av verksamma kommunikatörer såsom fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister och redaktörer.

Magasin Österåker är Österåkers kommuns egen tidning, som delas ut till samtliga hushåll och företag i kommunen. Magasinet produceras av byrån Publik tillsammans med Österåkers kommuns kommunikationsenhet och ges ut fyra gånger per år; vår, sommar, höst och vinter sedan 2013. Målet är att inspirera och informera om allt som Österåker har att erbjuda.

 - Vi är mycket glada och stolta över att Magasin Österåker är nominerad till Svenska Publishingpriset. Vårt mål är att nå ut till så många som möjligt med ett intressant och tilltalande innehåll och nomineringen visar att vi är på rätt väg, säger Helena Cronberg, kommunikationschef.

Vinnarna presenteras på en prisutdelningsgala den 9 november. Läs mer om Svenska Publishingprisetlänk till annan webbplats.

Magasin Österåkers höstnummer

I vårt höstnummer, som delas ut runt den 17 september, följer vi med Naturskyddsföreningen på utflykt till Trastsjöskogen, som har rustats upp för att bli ett ännu bättre utflyktsmål för hela familjen. Vi hälsar på under en svenskalektion i Rydbo skola och får veta mer om Läslyftet, en riksomfattande läs- och skrivsatsning som inleds i höst.

Vi träffar också Årets företagare Richard och Linda Hedlund från Popskolan samt entreprenören Åsa Ingnell som berättar om vad som driver dem.

Magasin Österåker finns att hämta i Alceahusets huvudentré och på Österåkers bibliotek i Åkersberga. Den distribueras också som taltidning. Vid utebliven tidning eller för beställning av taltidning, e-posta redaktionen@osteraker.se. Hör också gärna av dig till oss med ris, ros eller tips!

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
tisdag 15 september 2015
Senast uppdaterad:
tisdag 1 december 2015