Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Filmen Aktuellt från Österåker

Nu är det dags för ett nytt avsnitt av Österåkers kommuns nyhetsfilm, Aktuellt från Österåkers kommun. Filmerna, som kommer ut åtta gånger om året, sammanfattar vad som är på gång i kommunen. Du möter beslutsfattare, kommunens tjänstemän och kommuninvånare som tycker till.

Den här gången tar vi en närmare titt på trafiken och vad kommunen gör för att framkomligheten ska bli bättre. Förutom förändringar i centrala Åkersberga, som dubbla körfält och ny cirkulationsplats, ska infarten få en upprustning och mer stadslik känsla. Lösningar är på väg även för kollektivresenärer, cyklister och gångtrafikanter.

Du får även veta mer om kommunens nya policy för lekplatser som innebär att lekplatserna ska få bättre spridning och vara tillgängliga för fler. Dessutom finns ett större fokus på barnens egna önskemål. Ungdomarna på fritidsgården Bergagården håller just nu på att spela in kortfilmen Zombies på orten. Filmen kommer att visas på filmfestivaler runt om i Europa. Vi får även information om tätare turer för Ljusteröfärjan.

Redaktör:
Åsa Drakenberg

Publicerad:
fredag 21 mars 2014
Senast uppdaterad:
måndag 31 mars 2014