Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Folkhälsomyndighetens nya regler för restauranger

Folkhälsomyndighetens nya föreskrift för att förhindra smitta på restauranger och caféer innebär krav på att förhindra trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer och bardiskar.

Tisdagen den 24 mars 2020 gick Folkhälsomyndigheten ut med en ny föreskrift för att förhindra smitta på restauranger och caféer.

Den nya föreskriften ska förhindra trängsel mellan människor, men den ska inte utläsas som ett förbud mot bufféserveringar. För att hålla en bufféservering öppen måste företagaren uppfylla kraven i: "Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer m.m." samt fortsätta att följa verksamhetens ordinarie hygienrutiner.

Folkhälsomyndighetens föreskrift (PDF)PDF

Redaktör:
Ann-Catrin Skogström

Sakkunnig:
Kristina Eineborg
Publicerad:
onsdag 25 mars 2020
Senast uppdaterad:
onsdag 25 mars 2020