Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Superföretag i Österåkers Kommun

Varje år presenterar tidskriften Veckans affärer sin lista på Superföretag. I år lyckades 641 svenska bolag ta sig in på listan. För att vara kvalificerad krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital.

Sedan starten 2005 är det 140 procent fler bolag som klarar de tuffa kriterierna. Hemmamarknadsbranscherna har utvecklats väl under åren efter 2011/2012. Hälsa och utbildning har ökat mycket, och även företagstjänster, som främst levererar till andra inhemska företag.

Samtidigt nådde byggindustrin sin toppnotering redan 2015. Förstaplatsen som Sveriges största Superföretag kneps 2017 av Volvo Lastvagnar.

Två Österåkersföretag lyckades ta sig in på listan i år; Lära i Österåker AB (Fredsborgsskolan) och Svensk Certifiering Norden AB.

Lära i Österåker AB startades 2007 av Jenny Arnström och Eva Palo. Med helt olika kompetenser och erfarenheter inom såväl skola som företagande drevs de av möjligheten att skapa bästa skolan för barn och föräldrar i och omkring Fredsborgsområdet i Österåker kommun. Fredsborgskolan öppnade sina portar i augusti 2008. Företaget har sedan växt från 40 elever till närmare 600 och från 4 till drygt 70 anställda på nio år.

Svensk Certifiering Norden AB erbjuder företag en av marknadens främsta certifieringstjänster och utbildningstjänster. Detta uppnås via hög kompetens samt genom ett förtroligt och nära samarbete med kunden. Svensk Certifiering har under de senaste åren vuxit som certifieringsorgan och tillhör idag en av de största aktörerna på den svenska marknaden med över 850 utställda certifikat. VD och ägare är Michael Persaud.

Ett varmt grattis till Superföretagen i Österåker och vi önskar er all lycka till i framtiden!

Redaktör:
Ann-Catrin Skogström

Sakkunnig:
Kristina Eineborg
Publicerad:
onsdag 18 oktober 2017
Senast uppdaterad:
onsdag 18 oktober 2017