Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåker på årets UF-mässa

Den 22-23 februari genomfördes UF-mässan Stockholm. Över
10 000 besökare kom under två dagar och från Österåker deltog inte minder än 19 UF-företag från Österåkers gymnasium och Skärgårdsgymnasiet. På mässan delades även pris ut till årets UF-kommun.

Österåker placerade sig på en hedrande tredjeplats med följande motivering:

”Kommunen har en väldigt engagerad och utvecklingsbenägen näringslivsavdelning, som alltid är ett samtal bort och ligger väldigt nära verksamheten, till exempel med besök i skolor. Dessutom har kommunen väldigt högt genomslag, 41% av gymnasieårskull driver UF-företag och 84% av eleverna får ett UF-intyg (godkänt) i slutet av UF-året. Kommunen har också procentuellt sett många registrerade och utbildade grundskolelärare”.

Priset togs emot av Kenneth Netterström (M), ordförande i skolnämnden. På plats fanns även representanter från gymnasieskolorna och personal från näringslivsenheten.

Vad är ett UF-företag?

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Ung Företagsamhet har tre läromedel för grundskolan samt utbildningen UF-företagande på gymnasiet. Ung företagsamhet har förkortning UF och på gymnasiet får elever på möjlighet att under ett år starta, driva och slutligen lägga ned sitt UF-företag, ett sätt att konkret pröva företagande.

Några av kommunens innovativa UF-företag har du under året kunnat träffa på näringslivsmässan Business Österåker, på Lions julmarknad i Åkersberga och under vissa lördagar i Åkersberga centrum.

Redaktör:
Ann-Catrin Skogström

Sakkunnig:
Kristina Eineborg
Publicerad:
tisdag 4 april 2017
Senast uppdaterad:
fredag 7 april 2017