Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Information om bidragsinsamling till nattvandrare

Visste du att det finns två nattvandringsorganisationer i Sverige med snarlika namn men med samma uppdrag? Här reder vi ut skillnaderna i organisationerna och redogör för vilken som är verksam i Österåkers kommun.

Österåkers kommun har fått kännedom om att nattvandring.se ber om bidrag från företag i Österåker till sin organisation för att öka tryggheten genom nattvandring.

Sedan flera år tillbaka finns två riksorganisationer för nattvandring, den ena är nattvandring.se och den andra är nattvandring.nu. Den senare är den organisation som Österåkers nattvandring är organiserad under, se loggan överst på sidan.

Det lättaste kännetecknet är att nattvandring.se har gulsvarta jackor och nattvandring.nu har röda jackor.

Båda organisationerna är väletablerade i Sverige, men om du vill bidra till den lokala nattvandringen här i Österåker kan du kontakta nattvandring@osteraker.se.

Uppslutningen kring nattvandringen i Österåker är bred. Under 2016 hade vi 81 nattvandringskvällar och över 600 vuxna som nattvandrade. Föreningar och skolklasser får ersättning för sina nattvandringstillfällen och i fjol betalade vi ut totalt 205 000 kr till föreningar och skolklasser i Österåker.  Fram till sista april i år har vi haft 300 vuxna som nattvandrat. 

Om ni har några frågor eller funderingar om detta kan ni höra av er till Lena Brodin på lena.brodin@osteraker.se.

Med vänlig hälsning,

Kristina Eineborg   
Näringslivs- och utvecklingsdirektör  

Lena Brodin
Trygghetssamordnare

Redaktör:
Ann-Catrin Skogström

Sakkunnig:
Kristina Eineborg
Publicerad:
måndag 24 april 2017
Senast uppdaterad:
måndag 24 april 2017