Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Årets företagare i Österåker

Den 30 maj delades det prestigefyllda priset ”Årets företagare” respektive ”Årets unga företagare” ut i Österåker.

Årets företagare blev Eva Enarsson som driver Svinninge Marina. Genom åren har Svinninge Marina utvecklats till ett enastående välskött och lönsamt företag. Svinninge Marina har utvecklats till en av Sveriges största marinor. Tack vare upplåtande av lokaler och mark har även företag med kompletterande verksamhet kunnat etablera sig på området. Verksamheten bidrar till att förstärka den positiva bilden av Österåker som en skärgårdskommun.

Utmärkelsen Årets unga företagare gick till Nicklas Unnerstad och Serdar Ünsal på Autocar. De första sex månaderna dubblerade de omsättningen och det efterföljande halvåret dubblerades omsättningen igen. Nyligen vann Autocar utmärkelsen Årets Nissan-återförsäljare i Sverige. Under mottot ”gör mer och snabbare” har Nicklas och hans kollegor med ungdomlig energi, drivkraft och laganda visat att man kan nå häpnadsväckande resultat, även i en mogen bransch som bilbranschen.

Ett stort och varmt grattis till pristagarna, vi ser med spänning fram emot era respektive företags utveckling i kommunen. Lycka till i regionsfinalen!

Om utmärkelserna

Priserna Årets företagare och Årets unga företagare delas ut av organisationen Företagarna. Priset har delats ut i drygt tjugo år på lokal, regional och nationell nivå. Sedan 2007 koras även Årets företagare i Sverige. Utmärkelsen ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam, och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare.

Redaktör:
Ann-Catrin Skogström

Sakkunnig:
Kristina Eineborg
Publicerad:
tisdag 30 maj 2017
Senast uppdaterad:
onsdag 7 juni 2017