Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Arbetsmarknad

Här hittar du lediga jobb i kommunen och allmän information om att söka arbete. Här finns också information om sommarjobb.

Arbetsmarknad

Österåker är en del av Stockholmsregionens arbetsmarknad och en av de kommuner i landet med lägst arbetslöshet, 2,9 procent i december 2015. Ungdomsarbetslösheten har minskat med 1,0 procent i jämförelse med årsskiftet 2014. Snittet för ungdomsarbetslösheten i Stockholms län per den 2015-12-31 ligger på 4,8 procent och i Riket på 8,1 procent (Källa Arbetsförmedlingens statistik)

Cirka 80 procent av Österåkersborna förvärvsarbetar, runt 50 procent pendlar dagligen till andra delar av regionen och knappt 10 procent pendlar hit varje dag.

Söka arbete

Söker du arbete ska du i första hand vända dig till Arbetsförmedlingen (AF) där du anmäler dig som arbetssökande. AF annonserar ut lediga jobb via Platsbanken.

Lediga jobb i Österåkers kommun

Österåkers kommun är den största arbetsgivaren i Österåker med 2 000 anställda. De flesta arbetar inom skola, barnomsorg, vård och omsorg.

Sommarjobb för gymnasieungdomar

Vi vill att ungdomar ska få pröva på att arbeta inom bristyrken som barnomsorg, vård och omsorg samt andra yrken där företag på orten har verksamhet. Vi samarbetar även med Stockholms läns landstings kulturförvaltning med yrken inom film, musik, slöjd och dans . Vi skapar möjligheter för ungdomar att vara entreprenörer och driva sommarlovsföretag. Platsannonserna för sommarjobb för gymnasieungdomar finner du från början av januari till slutet av februari/mitten av mars under lediga jobb i Österåkers kommun.

Redaktör:
Ann-Catrin Skogström

Sakkunnig:
Kristina Eineborg
Senast uppdaterad:
torsdag 9 november 2017