Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Ledsagarservice

Österåker är vår hemort och här har vi arbetat med ledsagarservice i många år. Du kan känna dig trygg när du väljer oss. Vi är en kommunal verksamhet med stora möjligheter att arbeta flexibelt. Vi utgår alltid från dina behov och bemöter dig med omtanke och kunskap.

Verksamhet och aktivitet

Om du på grund av funktionsnedsättning har svårt för att delta i aktiviteter utanför hemmet kan du ansöka om att få en ledsagare som följer med och hjälper till. Med utgångspunkt i ditt biståndsbeslut anpassas stödet efter dig och dina behov. Insatsen ska göra det lättare för dig att komma ut i samhället och delta i kultur- och fritidsaktiviteter, besöka släkt och vänner eller kanske bara ta en promenad. Målet är att du ska kunna leva som andra trots din funktionsnedsättning.

För att stödet ska fungera bra är det viktigt att ledsagaren är en person som du litar på. Hos oss kan du själv påverka vem du vill ha som ledsagare, eller så hjälper vi dig att hitta någon du trivs med.

Personal och bemanning

Ledsagare anställda i Österåkers kommun arbetar enligt kollektivavtal, Huvudöverenskommelse (HÖK). Vi ger stöd och arbetsledning till dina ledsagare samt arbetar för en god arbetsmiljö.

När vi anställer nya medarbetare läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Vi är noga med att alltid ta referenser, kontrollera betyg, tjänstgöringsintyg och begära utdrag från polisens belastningsregister. Alla har naturligtvis tystnadsplikt och före anställningen skrivs ett sekretessavtal på.

Kvalitet och värderingar

Vårt mål är att du ska känna dig trygg. Hos oss finns resurser att lösa även akuta situationer som kan uppstå. Vi har lång erfarenhet och är duktiga på ledsagarservice men vi lyssnar hela tiden på dig för att bli ännu bättre. Vi arbetar utifrån gemensamma riktlinjer för bemötande. Dessa kan du ta del av under rubriken "Mer information".

Redaktör:
Sofia Nyström

Sakkunnig:
Sara Löf
Senast uppdaterad:
torsdag 15 februari 2018