Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Sågen

Sågen är en daglig verksamhet som ligger i centrala Åkersberga. I våra rymliga lokaler erbjuder vi dig ett brett urval av aktiviteter. Vårt händelserike ger dig upplevelser för alla sinnen. Tillsammans med dig formar vi din dag efter dina behov och intressen. Vårt mål är att du ska ha en meningsfull dag där du kan utvecklas utifrån din egen förmåga.

Verksamhet och aktivitet

Du kan arbeta hos oss om du har en funktionsnedsättning och har rätt till insatser enligt LSS. Vi erbjuder dig omväxlande aktiviteter utifrån dina egna önskemål och behov. Du kan välja att arbeta vid dator eller Ipad, dansa rullstolsdans eller liggande dans, delta i musikgrupper, baka och mycket annat. I vårt händelserike får du upplevelser för alla dina sinnen. Vi har även en trädgård där du kan arbeta eller bara njuta av omgivningen. En gång i veckan badar vi i Solskiftesbadet.

Vi samarbetar med Knopens dagliga verksamhet. Du kan därför välja att lägga en del av din verksamhet på Knopen. Sågen har väl anpassade lokaler för dig med rörelsehinder eller stora omvårdnadsbehov. Vi har en gymnastiksal och slinga för permobil. Maten lagas av vår egen kock.

Just nu arbetar 31 kunder på Sågen. Vi kan ta emot fler.

Personal och bemanning

Vår personal har bred kompetens och lång erfarenhet. Bland våra anställda finns utbildade lärare, undersköterskor, barnskötare, arbetsterapeut och samordnare. Vi har även utbildade beröringspedagoger som kan ge taktil stimulering. Personalen är viktig och ska hela tiden ges möjlighet till utbildning och utveckling.

Kvalitet och värderingar

Vårt mål är att skapa en meningsfull och stimulerande verksamhet för dig som arbetar hos oss. Vi är flexibla och utvecklar ständigt våra aktiviteter så att de ska passa dig som kommer hit. Vi arbetar utifrån gemensamma riktlinjer för bemötande. Dessa kan du ta del av under rubriken "Mer information".

Vi följer Socialstyrelsens regler och föreskrifter om dokumentation. När du börjar hos oss upprättar vi tillsammans med dig en genomförandeplan. I planen finns det beskrivet vilket stöd du önskar och behöver, samt hur stödet ska utföras.

Redaktör:
Anna Dalin

Sakkunnig:
Stephanie Dargren
Senast uppdaterad:
fredag 9 augusti 2019