Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Oppsätra daglig verksamhet

Mitt i den uppländska jordbruksidyllen, med skärgården som granne, ligger Oppsätra. Här erbjuder vi dig en omväxlande verksamhet som är anpassad efter dina egna förutsättningar och behov. Mycket av arbetet har sin grund i närheten till naturen.

Verksamhet och aktivitet

På Oppsätra arbetar personer med autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Trädgårdsarbete, källsortering och enklare hantverk är bara några av de verksamhetsdelar du kan delta i. I vår promenadgrupp upplever du de vackra omgivningarna till fots. Oppsätra har en rymlig buss som ger dig möjlighet att följa med på utflykter till andra platser, för att på så sätt variera promenaderna. Vi lagar all mat här på plats och äter tillsammans. Du som vill äta enskilt ges naturligtvis möjlighet att göra det. Maten är anpassad efter dina önskemål och behov.

Personal och bemanning

Varje del av verksamheten har personal närvarande för att stötta och ledsaga. Personalen har särskilda kunskaper och lång erfarenhet av arbete med personer med autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi som arbetar för dig här på Oppsätra, höjer regelbundet vår kompetens genom att gå på kurser och få handledning.

Kvalitet och värderingar

Vårt mål är att du ska känna att du har en meningsfull sysselsättning. Verksamheten är tydlig och strukturerad. Den är också flexibel och anpassningsbar. Detta för att möta dina behov och önskemål från dag till dag. Vi strävar efter att alltid ge dig det stöd du behöver. Vi arbetar utifrån gemensamma riktlinjer för bemötande. Dessa kan du ta del av under rubriken "Mer information".

Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan. I denna plan beskrivs vilket stöd du önskar och behöver. Där står också hur personalen ska arbeta för att uppnå detta.

Redaktör:
Anna Dalin

Sakkunnig:
Karl Nordenrot
Senast uppdaterad:
tisdag 15 januari 2019