Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Lärare

Här kan du läsa om alla lärare som arbetar på Österåkers musikskola. Vi har målsättningen att våra lärare har en musiklärarutbildning på högskolenivå. Vi bedriver också fortbildning för lärarna som gör att de kan utvecklas i takt med att musiklivet och elevers behov och önskemål förändras.

Annika Beijer
Sång, piano och Sång & scen

Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och arbetar som sångpedagog, musiklärare och sångerska. Hon har varit anställd på Adolf Fredriks musikklasser och medverkat som sångerska, låtskrivare och producent på flera skivor.

Kontakt: annika.beijer@osteraker.se

Kenneth Björnlund
Trummor, slagverk

Kenneth spelar och turnerar också med The Boppers och Jump4joy. Han har spelat med Robert Wells, Jerry Williams, Chuck Berry och många fler.

Fredrik Hellgren
Trumpet, trombon, tuba, gitarr, blåsband

Fredrik är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och har arbetat sedan 1998 i musik- och kulturskola och grundskolan. Han har spelat med Jennifer Brown, Bear Quartet, Starmarket, The Tar Pits, Ballroom Big Band, Jönköpings Sinfonietta med flera.

Kontakt: fredrik.hellgren@osteraker.se

Malin Widefjäll
Fiol, piano, stråkensembler

Malin är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Klassisk musik ligger Malin nära, och spelar samtidigt allt från argentinsk tango till svensk folkmusik. Hon spelar barockfiol i Österåkers Kammarorkester och har också undervisat musik i grundskolan som utbildad musiklärare.

Kontakt: malin.widefjäll@osteraker.se

Roine Johansson
Trummor, slagverk

Roine kombinerar jobbet som lärare med att spela flitigt i olika band. Han har bland annat turnerat med Robert Wells i många år och är dessutom en skicklig arrangör. Roine vill gärna att elever provar både trumset och olika slagverksinstrument.

Joel Karlsson (Tjänstledig vt 2018)
Gitarr/elgitarr, rockskolan

Joel gick musikhögskolan i Piteå. Den klassiska gitarren ligger honom varmt om hjärtat men han spelar också elgitarr, ukulele och luta. Han skriver musik och uppträder regelbundet. Glädje och skapande är ledorden i hans pedagogik och musicerande.

Kontakt: joel.karlsson@osteraker.se

Sofia Hansson
Piano

Sofia startade sin lärarutbildning på Musikhögskolan i Örebro och fortsatte sedan på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon sedan tog examen 2015. Hon har också ytterligare 2 års utbildning inom musikpedagogik.

Kontakt: sofia.hansson@osteraker.se

Per Kristensson
Trombon, gitarr/elgitarr, blåsband

Per är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan. Han har som musiker jobbat med bland andra Jerry Williams, Ulf Lundell, Carola, Bo Kaspers orkester och Radiojazzgruppen. Han har medverkat i TV-produktioner som Idol, Allsång på Skansen och Nobelfesten.

Kontakt: per.kristensson@osteraker.se

Anders Lindblom
Tvärflöjt, saxofon, klarinett, blåsband

Anders är utbildad vid Stockholms Musikpedagogiska Institut och har jobbat i Österåker i 25 år. En erfaren musiker som medverkat i flertalet shower och studio-inspelningar, turnerat med artister som Lill-Babs och Björn Skifs och spelat i revyerna Club 96 och Åkersbergarevyn.

Kontakt: anders.lindblom@osteraker.se

Caroline Lindén
Fiol, stråkensembler

Caroline är utbildad vid Stockholms Musikpedagogiska Institut. Hon undervisar fiolelever både enskilt och i grupp och leder stråkensembler. Caroline är också ofta anlitad som musiker i olika orkestersammanhang och spelar barockfiol i Österåkers kammarorkester.

Kontakt: caroline.linden@osteraker.se

Carl Svensson                                                            Bas, gitarr, rockskolan


Lars Ekman
Gitarr, elgitarr, elbas, trummor

 

Mer information kommer!

Thomas Melin
Gitarr, gitarrorkester

Thomas har sina rötter i Jämtland, men är utbildad i Göteborg och har jobbat som gitarrlärare både i Göteborg och i Stockholm. Han har arbetat som musiker i många sammanhang, både i radio, tv och på skiva.

Kontakt: thomas.melin@osteraker.se

Emma Hanner (Föräldraledig vt 2018)
Blockflöjt, piano, sång och Musikmix

Emma är utbildad musiker och instrumentalpedagog vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hennes huvudinstrument är blockflöjt, men hon undervisar även i piano och sång.

Kontakt: emma.hanner@osteraker.se

Stefan Carlberg                                                           Piano, piano i grupp

Efter avslutade studier på musikhögskolan i Stockholm har Stefan varit verksam som musiker och pedagog. Spelar bland annat med Glenn Miller Orchestra och sin egen grupp Mycel. Han har arbetat som pianolärare på SSHL i Sigtuna och även startat en egen pianoskola med elever i alla åldrar. Improvisation står alltid i centrum oavsett genre.

Kontakt: stefan.carlberg@osteraker.se

Catarina Andersson
Cello

Catarina arbetar för ett brett användande av cellon inom många genrer och arrangerar gärna själv musik till sina elever. Hon är medlem i Österåkers kammarorkester och spelar även barockcello och viola da gamba. Catarina har mångårig erfarenhet av barn- och ungdomsverksamhet.

Kontakt: catarina.andersson@osteraker.se

Fredrik Olsson
Gitarr/elgitarr, rockskolan

Fredrik är utbildad vid Musikhögskolan i Piteå, samt vid Crane School of Music i New York. Han är flitigt verksam som frilansmusiker både i Sverige och utomlands. Med en stor genremässig bredd kan han skräddarsy undervisningen efter elevens intressen.

Kontakt: fredrik.olsson@osteraker.se

 

Kerstin Alex Lindström
Blockflöjt, piano, kör och Musikmix

Kerstin är utbildad vid Stockholms Musikpedagogiska institut. Hon har varit anställd sedan 70-talet och undervisat tusentals elever i klasser, blockflöjt och körer.

Christina Nordstrand

Christina Nordstrand  
Kör Show / Kör Musikal 

Christina är sångerska/artist som har framträtt i många olika sammanhang bl a i revy och musikal, diverse olika storband och framför allt med sin egna jazzkvartett. Förra året släppte Christina en barnskiva med nyskrivet material och 2013 fick hon Lions
kulturstipendium. I 15 år har hon jobbat som musiklärare i Österåkers kommun och de senaste 10 åren i Margretelundsskolan. Christina har många år i rad skrivit manus och regisserat Österåker Musikskolas stora julkonsert.

Christina Nordstrand

Katarina Aschbacher
Sång/Piano

Katarina är utbildad piano- och sångpedagog vid Ingesunds Musikhögskola i Värmland, samt vid Syddansk Musikkonservatorium i Odense, Danmark.
Den klassiska musiken ligger Katarina varmt om hjärtat men hon spelar och sjunger gärna fler genrer.
Hon sjunger i kammarkören Non Silentium och komponerar även egen musik.

Christina Nordstrand

Madeleine Wallwide
Piano, sång


Andreas Kjäll
Piano

Efter avslutade studier på musikhögskolan i Stockholm år 2000 har Andreas frilansat som pianist, arrangör och sångare. Han håller i ett par underhållningsband som spelar på företag och privatfester, är flitigt anlitad som ackompanjatör vid auditions till bland annat teatrar och andra sökningar till skolor med musikinriktning. Han jobbar även som lärare inom musikteori, ensemble, notskrivningsprogram (Finale, Sibelius) på Kaggeholms folkhögskola på Ekerö.

andreas.kjall@osteraker.se


Lena Risdal - (Tjänstledig)
Cello, Musikmix, piano, stråkensembler

Lena är utbildad rytmikpedagog och tog sin examen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2003 med cello som huvudinstrument. Sedan dess har hon arbetat som cellopedagog på Kristinehamns musikskola, som cirkelledare i rytmik på Studiefrämjandet, och som musiklärare i särskolan/förskolan. Hon är medlem i St Matteus symfoniorkester och har vid flertal tillfällen spelat med i Täby Symfoniorkester.

Redaktör:
Suzanne Persson

Sakkunnig:
Suzanne Persson
Senast uppdaterad:
fredag 5 januari 2018