Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Lärare

Här kan du läsa om alla lärare som arbetar på Österåkers musikskola. Vi har målsättningen att våra lärare har en musiklärarutbildning på högskolenivå. Vi bedriver också fortbildning för lärarna som gör att de kan utvecklas i takt med att musiklivet och elevers behov och önskemål förändras.

Catarina Andersson
Cello, stråklek, stråkorkester

Catarina arbetar för ett brett användande av cellon inom många genrer och arrangerar gärna själv musik till sina elever. Hon är medlem i Österåkers kammarorkester och spelar även barockcello och viola da gamba. Catarina har mångårig erfarenhet av barn- och ungdomsverksamhet.

Kontakt: catarina.andersson@osteraker.se

Christina Nordstrand

Katarina Aschbacher
Piano, sång

Katarina är utbildad piano- och sångpedagog vid Ingesunds Musikhögskola i Värmland, samt vid Syddansk Musikkonservatorium i Odense, Danmark.
Den klassiska musiken ligger Katarina varmt om hjärtat men hon spelar och sjunger gärna fler genrer.
Hon sjunger i kammarkören Non Silentium och komponerar även egen musik.

Kontakt: katarina.aschbacher@osteraker.se

Petter Bergander
Piano, piano i grupp


Kenneth Björnlund
Trummor, slagverk

Kenneth spelar och turnerar också med The Boppers och Jump4joy. Han har spelat med Robert Wells, Jerry Williams, Chuck Berry och många fler.

Kontakt: kenneth.bjornlund@osteraker.se

Oskar Briland
Tvärflöjt, saxofon, klarinett, blockflöjt, orkester,
piano, sång

Oskar är utbildad saxofon-/sånglärare på Musikhögskolan i Malmö. Förutom att undervisa frilansar han som musiker i många olika sammanhang.

Kontakt: oskar.briland@osteraker.se

Christina Nordstrand

Lars Ekman 
Elbas, kontrabas, elgitarr, gitarr, trummor, rockband 

Lars är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han är flitigt engagerad som musiker och gästlärare vid musikhögskolor. Lars har också medverkat på många inspelningar och turnerat både i Europa, USA, Japan, Brasilien och Indonesien.

Kontakt: lars.ekman@osteraker.se

Emma Frost

Emma Frost
Sång, sång & scen, kör

Emma är utbildad vid Musikhögskolan i Örebro och Stockholm samt Högskolan för scen och musik.Hon har undervisat sedan 2015 men är också en aktiv musiker där hon medverkat i flera uppsättningar både inom musikal och opera.

Kontakt: emma.frost@osteraker.se

Sofia Hansson
Piano

Sofia startade sin lärarutbildning på Musikhögskolan i Örebro och fortsatte sedan på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon tog examen 2015. Hon har också ytterligare 2 års utbildning inom musikpedagogik. Sofia sjunger också och skriver egna låtar.

Kontakt: sofia.hansson@osteraker.se

Fredrik Hellgren
Trumpet, trombon, tuba, gitarr, brasslek, blåsorkester

Fredrik är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och har arbetat sedan 1998 i musik- och kulturskola och grundskolan. Han har spelat med Jennifer Brown, Bear Quartet, Starmarket, The Tar Pits, Ballroom Big Band, Jönköpings Sinfonietta med flera.

Kontakt: fredrik.hellgren@osteraker.se

Roine Johansson
Trummor, slagverk

Roine kombinerar jobbet som lärare med att spela flitigt i olika band. Han har bland annat turnerat med Robert Wells i många år och är dessutom en skicklig arrangör. Roine vill gärna att elever provar både trumset och olika slagverksinstrument.

Kontakt: roine.johansson@osteraker.se

Andreas Kjäll (tjänstledig vt 2020)
Piano

Efter avslutade studier på musikhögskolan i Stockholm år 2000 har Andreas frilansat som pianist, arrangör och sångare. Han håller i ett par underhållningsband som spelar på företag och privatfester, är flitigt anlitad som ackompanjatör vid auditions till bland annat teatrar och andra sökningar till skolor med musikinriktning, samt som kapellmästare vid Stadsteatern. Han jobbar även som lärare inom musikteori, ensemble, notskrivningsprogram (Finale, Sibelius) på Kaggeholms folkhögskola på Ekerö.

Kontakt: andreas.kjall@osteraker.se

Per Kristensson
Trombon, gitarr/elgitarr, blåsorkester

Per är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan. Han har som musiker jobbat med bland andra Jerry Williams, Ulf Lundell, Carola, Bo Kaspers orkester och Radiojazzgruppen. Han har medverkat i TV-produktioner som Idol, Allsång på Skansen och Nobelfesten.

Kontakt: per.kristensson@osteraker.se

Anders Lindblom
Tvärflöjt, saxofon, klarinett, blåsorkester

Anders är utbildad vid Stockholms Musikpedagogiska Institut och har jobbat i Österåker i 25 år. En erfaren musiker som medverkat i flertalet shower och studio-inspelningar, turnerat med artister som Lill-Babs och Björn Skifs och spelat i revyerna Club 96 och Åkersbergarevyn.

Kontakt: anders.lindblom@osteraker.se

Caroline Lindén
Fiol, stråklek, stråkorkester

Caroline är utbildad vid Stockholms Musikpedagogiska Institut. Hon undervisar fiolelever både enskilt och i grupp och leder stråkensembler. Caroline är också ofta anlitad som musiker i olika orkestersammanhang och spelar barockfiol i Österåkers kammarorkester.

Kontakt: caroline.linden@osteraker.se

Thomas Melin
Gitarr, gitarrorkester

Thomas har sina rötter i Jämtland, men är utbildad i Göteborg och har jobbat som gitarrlärare både i Göteborg och i Stockholm. Han har arbetat som musiker i många sammanhang, både i radio, tv och på skiva.

Kontakt: thomas.melin@osteraker.se

Christina Nordstrand

Ann-Christine Nordwall
Nyckelharpa

Anci är riksspelman, utbildad genom många och långa möten med stora traditionsbärare från Uppland. Hon brinner för att dela med sig av den svenska folkmusikskatten till nästa generation på det sätt låtarna spridits sedan flera hundra år tillbaka.

Fredrik Olsson
Elbas, elgitarr, gitarr, rockskolan

Fredrik är utbildad vid Musikhögskolan i Piteå, samt vid Crane School of Music i New York. Han är flitigt verksam som frilansmusiker både i Sverige och utomlands. Med en stor genremässig bredd kan han skräddarsy undervisningen efter elevens intressen.

Kontakt: fredrik.olsson@osteraker.se

Magdalena Roth 
Fiol, stråklek, stråkorkester

Utbildad musiker och fiolpedagog i Norge vid Barratt Due Musikkinstitutt och Norges Musikhögskola i Oslo. Förutom att undervisa är Magdalena också verksam som musiker, både i orkester och kammarmusikaliska sammanhang. Hon har bl a turnerat med Baltic Sea Youth Philharmonic.

Kontakt: magdalena.roth@osteraker.se

Calle Svensson

Carl Svensson                                                           
Elbas, gitarr, elgitarr, rockskolan

Carl är utbildad musiker och pedagog vid HSM (högskolan för scen och musik) i Göteborg och musikkonservatoreriet i Paris. Förutom att undervisa i Österåkers musikskola undervisar Carl också på Musikhögskolan i Ingesund. Som musiker har han turnerat i många länder i Europa och USA och han är också flitigt engagerad  i tv, radio mm. Carl har också medverkat i många CD-inspelningar.

Kontakt: carl.svensson@osteraker.se

Christina Nordstrand

Madeleine Wallwide
Piano, sång


Redaktör:
Suzanne Persson

Sakkunnig:
Suzanne Persson
Senast uppdaterad:
fredag 3 april 2020