Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Om skolan

Profilerna innebär en särskild satsning på ämnena musik respektive engelska inom ramen för elevens val.

Profiler

Musik-profil

Tråsättraskolans musikklass ger dig en bred musikutbildning från skolår 7-9. Här får eleverna sjunga och spela instrument. Eleverna får träna sig i att uppträda genom offentliga konserter som julkonsert, vårkonsert, musikkaféer, mm. Vi arbetar i anpassade lokaler och använder modern teknik för inlärning och musikskapande. Vårt mål med musikklasserna är att ge eleverna en bred musikalisk grund för fortsatta studier eller för ett fortsatt brinnande fritidsintresse. En nyhet är att eleverna
dessutom får lära sig att spela in egna låtar i musikprogrammet Logic, på
nyinköpta Mac datorer.

Vill du få mer information?

Kontakta Tråsättraskolans expedition: Tel 08-540 819 40 eller skicka din fråga
direkt med e-post till ansvariga lärare:

Niclas Bertell niclas.bertell@osteraker.se

Mikael Ander mikael.ander@osteraker.se

Så ansöker du

Anmäl ditt intresse inför läsåret 2017/2018 genom att ansöka via länk på Tråsättraskolans EDU-sida (Musikklass) trasattraskolan.se. Ansökan ska göras senast 13 oktober 2017 före Skolvalet inför åk 7.

Övrig tid sker ansökan på samma sätt som övriga skolbyten (Se blanketter för Skolbyte/Ansökan om plats i kommunal skola). Ange då önskemål om Mu-profil. Skicka din ansökan till skolans expedition eller maila din ansökan till ulla.danielsson@osteraker.se.

Engelska-profil

På Tråsättraskolan startade vi hösten 2011 en uppskattad profil där vi erbjuder eleverna 120 minuter extra undervisning i engelska i veckan. Det är dubbelt så mycket som den ordinarie timplanen.

Profilen riktar sig framför allt till elever som har goda förkunskaper och som önskar sig extra utmaningar i ämnet. Undervisningen bygger på muntlig och skriftlig kommunikation med fokus på att bredda elevernas ordförråd. Vi använder oss av engelsk kurs- och skönlitteratur, tidningsartiklar, film och musik. Vi arbetar med ett större temaområde per läsår enligt följande:

  • The British Year
  • The North American Year
  • The Commonwealth Year

Så ansöker du

Anmäl ditt intresse inför läsåret 2017/2018 genom att mejla skolans expedition ulla.danielsson@osteraker.se.

Redaktör:
Elisabet Jensen

Sakkunnig:
Annika Weimer
Senast uppdaterad:
måndag 25 september 2017