Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Solskiftesskolan

Solskiftesskolan är en kommunal grundskola med 470 elever. Skolan ligger ca 2 km från Åkersberga centrum.

Kunskap och kreativitet

Solskiftesskolan är en årskurs 4-9 grundskola och årskurs 1–9 grundsärskola. Två olika skolformer under samma tak banar väg för en ömsesidig förståelse för allas lika värde. Skolan ligger vackert, cirka 2 km från centrala Åkersberga, omgiven av strövområden. Vi har ljusa trivsamma lokaler och en härlig skolgård med bland annat linbana, basketplan, fotbollsplan och andra rastaktiviteter. Närheten till naturen använder vi flitigt i idrotten och ibland även i de teoretiska ämnena.

Värdegrund

Alla elever på Solskiftesskolan ska få uppleva arbetsro, vikten av allas lika värde, känna att deras tankar och åsikter är viktiga. Vi arbetar tillsammans över åldrarna med övergripande temadagar. Det skapar ett naturligt forum för arbetet med vår värdegrund och vår strävan att alltid hålla den levande. Vårt sätt att arbeta med ämnesdagar vill vi gärna berätta mer om när ni besöker oss.

Skolan i korthet

  • Vi har engagerade och behöriga lärare och goda studieresultat.
  • Vi har välutrustade salar för både hemkunskap, slöjd, bild/film/foto och musik.
  • Vi erbjuder tre språk, tyska, franska och spanska.
  • Vi har ett väl fungerande bibliotek med personal
  • Vi arbetar med ämnesdagar.
  • Vi satsar på elevhälsan och har ett team bestående av kurator, SYV, psykolog, skolsköterska, speciallärare och specialpedagog.
  • Vi har ett antimobbningsteam, Solgruppen som arbetar för en trygg och positiv inlärningsmiljö. Målet är att eleverna ska känna stolthet över vad de kan och en nyfikenhet att vilja lära mer.

Redan elev eller vårdnadshavare på skolan?

Följ länken, solskiftesskolan.se under ”Mer information”. Där hittar du klassbloggar, ämnesinformation, kalender och annat matnyttigt för dig som redan går på skolan eller är vårdnadshavare.

Redaktör:
Elisabet Jensen

Sakkunnig:
Henrik Kempe
Senast uppdaterad:
tisdag 20 mars 2018