Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Om skolan

Sjökarbyskolan är en väl etablerad skola från förskoleklass till årskurs 6. Här går det ca 370 elever fördelade på 15 klasser, varav en grundsärklass.

Skolan präglas av kunnig och behörig personal och god ordning. Lokalerna är fräscha och vi har specialsalar för matematik, idrott, bild, slöjd, musik och hemkunskap.

Den digitala lärmiljön på skolan är under ständig utveckling. Vi arbetar bland annat med mobila datavagnar, Ipads, dokumentkameror och alla elever i årskurs 4-6 har en egen dator. Alla våra klassrum är utrustade med interaktiva skrivtavlor, så kallade smartboards.

Vi har en fantastisk utemiljö för rast- och fritidsverksamhet. Ibland använder vi naturen som klassrum eftersom det finns massor att upptäcka och utforska i skog och mark.

Biblioteket som finns på skolan är vi stolta över. Det är gediget och välutrustat och används dagligen i undervisningen.

Tillsammansdagar

Hela skolan arbetar med tillsammansdagar, för att öka tryggheten och gemenskapen bland eleverna. Under dessa dagar är alla elever indelade i åldersblandade grupper från hela skolan och jobbar med ett tema. I år handlar det om ”Sjökarbyskolan en skola i världen”. Nytt för i år är att elever från skolår sex är med och leder de olika grupperna.

Temat ”Sjökarbyskolan en skola i världen” handlar om det globala perspektivet, värdegrundsfrågor med ett globalt perspektiv. Vi arbetar med de sju världsdelarna i sju olika grupper. I det här temaarbetet har vi ett nära samarbete med Österåkers konsthall och Åkersberga trädgårdssällskap.

Grundsärskolan

Grundsärskolan på Sjökarby erbjuder undervisning i årskurs 1-6. Efter årskurs 6 fortsätter eleverna på Solskiftesskolan. I grundsärskolan utformas undervisningen efter varje elevs behov. Eleverna i grundsärskolan har en egen läroplan med kunskapskrav.

Den dagliga verksamheten erbjuder en genomtänkt specialpedagogik som grundar sig på utveckling av kognitiva färdigheter, kunskaper, kommunikation, sociala färdigheter och socialt samspel. Klassrummen är utrustade med interaktiva tavlor och eleverna har tillgång till datorer och Ipads.

Fritidshem

Under fritidstid får eleverna arbeta inom olika intressegrupper. Vi erbjuder bland annat pysselverkstad, idrottsaktiviteter och rockskola. Fritidsavdelningarna samarbetar med kommunens övriga fritidshem genom nätverk och har många gemensamma aktiviteter under året. Alla hjärtansdag disco, lådbilsrally, ljusfestival, minimara och mycket mer. 

Sjökarbyskolans Rockskola är ett utmärkt sätt att lära sig spela om man aldrig har spelat förut. Här lär du dig grunderna, du får testa olika instrument och kan bilda ditt första riktiga band.

Redaktör:
Elisabet Jensen

Sakkunnig:
Marie Engström
Senast uppdaterad:
torsdag 20 april 2017