Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Måltider

Mat och måltider är viktiga i våra liv, som njutning, källa till glädje, som mötesplats och kulturbärare.
Matvanorna har också stor betydelse för hälsan, för både barn och vuxna. Bra mat och fysisk aktivitet gör att ditt barn blir piggare och får lättare att lära.

Smedby förskolas kök

På Smedby förskola har vi en utbildad kock som heter Blerim. Han lagar mat ifrån grunden för att medvetengöra innehållet i maträtterna och för att näringsrik kost ska serveras till ditt barn.
Köket är en central plats, därför tycker vi att det är viktigt att lyfta fram kockens roll för att göra mat och måltider till en angelägenhet för hela personalgruppen. Bra matvanor skapas tidigt, därför är de vuxna i ditt barns närhet viktiga som förebilder. Basen kan vara densamma men tillförs nya sorter, smaker, former och färger så uppmuntrar vi ditt barn att prova något nytt och ger en positiv känsla för måltiden när vi sitter ner runt bordet tillsammans.
Blerim och Mia har gått HACCP/egenkontroll utbildning för att fortsätta hålla hög kvalitet med säkra livsmedel, ärligt deklarerade livsmedel och nyttiga livsmedel i köket och för att följa nya livsmedelslagen och livsmedelsförordningen från år 2006.  

Matsedel finns på varje avdelning.

På alla våra kommunala förskolor serveras ditt barn väl sammansatta måltider enligt kommunens kostpolicy. Utöver lunch serveras ditt barn även varierade frukostar och mellanmål.
Mellan måltiderna får ditt barn självklart också färsk frukt varje dag.

Redaktör:
Maja Naumburg

Senast uppdaterad:
torsdag 7 april 2016