Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Ungdomsmottagning

Är du mellan 12 och 23 år är du välkommen till ungdomsmottagningen. Hit kan du komma om du har frågor om sex och samlevnad. Här kan du även få hjälp med graviditetstest och preventivmedel. Alla som arbetar här har tystnadsplikt.

Det här kan du få hjälp med

På ungdomsmottagningen kan vi hjälpa dig med många olika saker. Vi har mött många ungdomar med många olika typer av funderingar, behov och bekymmer.

Samtal

Om du känner dig stressad, mår dåligt eller har frågor och funderingar om livet, sexualitet, skola eller kompisar kan du träffa en kurator. Våra kuratorer är vana att prata med unga och det finns inga frågor eller funderingar vi tycker är konstiga.

Provtagning

Är du rädd att du fått en könssjukdom kan du besöka oss så hjälper vi dig med provtagning och de frågor du har.

Graviditetstest

Vill du veta om du är gravid kan du komma till oss för att göra ett graviditetstest. Har du frågor och funderingar pratar vi gärna med dig också.

Preventivmedel

Vi delar ut kondomer kostnadsfritt och ger information om andra preventivmedel såsom p-stavar, p-piller, akut p-piller och spiraler.
Preventivmedel

Bindor, trosskydd, tampong, tampex och menskoppar.

Kostnadsfria mensskydd

Hos oss kan du få mensskydd utan kostnad. Här kan du hämta bindor, trosskydd, tamponger och menskoppar. Vi informerar gärna om mens och kroppsfrågor. 

Så gör du för att träffa oss

Det finns flera sätt för dig att träffa någon av oss på ungdomsmottagningen. Du kan antingen komma på någon av våra drop-in tider eller så kan du ringa och boka en tid.

Våra kontaktuppgifter

Boka besök 

Du kan komma på bokade besök hela veckan. Ring oss för att boka en tid.

Drop-in för alla

Under ett par timmar varje vecka kan du komma på besök utan att behöva boka tid i förväg. Under besöket kan du få hjälp att göra graviditetstest och klamydiatest. Du kan även få preventivmedel som kondomer, p-piller och dagen-efter-piller (akut p-piller). Se öppettider under drop-in.

Drop-in för alla

Behöver du tolk?

Om du har svårt att förstå svenska kan vi boka en tolk till ditt besök. Kom förbi eller ring oss så bokar vi tolk.

HBTQ

Oavsett om du är tjej, kille, transperson eller inte vill definiera dig alls är du alltid välkommen till oss. Vi är HBTQ-certifierade och för oss är det självklart att alla har rätt att bestämma över vem man är.

Vi som jobbar här...

... är en kombination av barnmorskor och kuratorer. Vi har mött många ungdomar med många olika typer av funderingar, behov och bekymmer.

Våra kontaktuppgifter

Redaktör:
Christer Larsson

Sakkunnig:
Pia Jonason
Senast uppdaterad:
tisdag 17 april 2018