Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Ungdomsmottagning

Är du mellan 12 och 22 år är du välkommen till ungdomsmottagningen. Hit kan du komma om du har frågor om sex och samlevnad. Här kan du även få hjälp med graviditetstest och preventivmedel. Alla som arbetar här har tystnadsplikt.

 

Allt mellan lust och ångest — prata med oss!

Vi som jobbar på ungdomsmottagningen är ett team bestående av barnmorskor, kuratorer och läkare . Vi möter många ungdomar med många olika typer av funderingar, behov och bekymmer. Inga frågor är för små eller för stora, vi finns här för dig!

Vi är HBTQ-certifierade och för oss är det självklart att alla har rätt att bestämma över vem man är. Oavsett om du är tjej, kille, transperson eller inte vill definiera dig alls är du alltid välkommen till oss!

Det är gratis för dig att besöka oss och vi har tystnadsplikt.

Sex kvinnor står bredvid varandra och tittar leende in i kameran.

Varmt välkommen till oss!

Det här kan du få hjälp med hos oss:

Samtal

Om du känner dig stressad, mår dåligt eller har frågor och funderingar om livet, sexualitet, skola eller kompisar kan du träffa en kurator. Våra kuratorer är vana att prata med unga och det finns inga frågor eller funderingar vi tycker är konstiga.

Taktil massage

Vi erbjuder taktil massage som stresshantering. Taktil massage är en mjuk, följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar musklerna.

Provtagning

Är du orolig för att du har fått en könssjukdom kan du besöka oss så hjälper vi dig med provtagning och de frågor som du har.

Graviditetstest

Vill du veta om du är gravid kan du komma till oss för att göra ett graviditetstest. Har du frågor och funderingar pratar vi gärna med dig också.

Preventivmedel

Vi delar ut kondomer kostnadsfritt och ger information om andra preventivmedel såsom p-stavar, p-piller, akut p-piller och spiraler.
Preventivmedel

Kostnadsfria mensskydd

Hos oss kan du få mensskydd utan kostnad. Här kan du hämta bindor, trosskydd, tamponger och menskoppar. Vi informerar gärna om mens och kroppsfrågor.
Mensskydd

Bindor, trosskydd, tampong, tampex och menskoppar.

Så gör du för att träffa oss

Det finns flera sätt för dig att träffa någon av oss på ungdomsmottagningen. Du kan antingen komma på någon av våra drop-in tider eller så kan du ringa och boka en tid.

Våra kontaktuppgifter

Boka besök 

Du kan komma på bokade besök hela veckan. Ring oss för att boka en tid: måndag-fredag kl.13-14.00

Drop-in för alla

Under ett par timmar varje vecka kan du komma på besök utan att behöva boka tid i förväg. Under besöket kan du få hjälp att göra graviditetstest och klamydiatest. Du kan även få preventivmedel som kondomer, p-piller och dagen-efter-piller (akut p-piller). Se öppettider under drop-in.

Drop-in för alla

Behöver du tolk?

Om du har svårt att förstå svenska kan vi boka en tolk till ditt besök. Kom förbi eller ring oss så bokar vi tolk.

På finska-suomeksi

Redaktör:
Alexandra Grege

Sakkunnig:
Pia Jonason
Senast uppdaterad:
onsdag 6 februari 2019