Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Musikskola

Musik för barn och unga får ta plats i Österåker. Alla barn och ungdomar upp till gymnasieålder som är folkbokförda i kommunen har rätt att anmäla sig till någon av de tre musikskolor som finns här.

Målet med musikskolorna är att barn och ungdomar ska få utveckla sitt musikaliska intresse under ledning av erfarna musiker. Ett aktivt musikutövande är roligt och berikande och kan dessutom vara till stor hjälp för skolarbetet, det tränar elever att samarbeta med andra och påverkar självkänsla och självförtroende positivt.

På de tre olika skolorna, Musikhuset, Popskolan och Österåkers musikskola finns en mängd olika musikinriktningar, instrument, sång- och musikkurser att välja bland. Musikskolorna erbjuder både enskild undervisning, eller möjligheten att spela tillsammans med andra i en orkester eller ett band. De har en omfattande konsertverksamhet där de som vill, får spela för en publik.

Dessutom finns det kurser med nya inriktningar - DJ, musikproduktion, studieteknik, singer songwriter och scenframställande med mera. Lärarna på musikskolorna är professionella pedagoger. Många av dem har lång erfarenhet av musikbranschen och fler är idag aktiva yrkesmusiker. All undervisning sker utanför skolans lektionstid.

Uppsägning av plats i musikskola

Uppsägningen görs helst i vår e-tjänst eller skriftligen genom att fylla i blanketten uppsägning av musikskola. Uppsägningstiden är två månader. Avgift debiteras under uppsägningstiden om brytdatum passeras (1 okt, 1 dec, 1 mar och 1 maj) oavsett om eleven använder platsen eller ej.

Skriv ut blanketten och skicka in den underskriven till:

Österåkers kommun
Kundval, Kultur och fritidsförvaltningen
Hackstavägen 22
184 86 Åkersberga

Eller skicka den till kundval@osteraker.se

Avgifter 2018

Det kostar lika mycket oavsett vilken musikskola du väljer. Avgifter per elev och termin. Debiteras 2 gånger per termin med 50 % av avgiften varje gång. Så en ämneskurs debiteras med 720 kronor per faktura.

Ämneskurs

1 440 kronor. Med ämneskurs menar vi en undervisning av ett instrument, solosång eller annan kurs med en individualiserad inriktning där 1- 4 elever deltar samtidigt.

Ensemble/grupp

Fler än 4 elever, i kombination med ovanstående hos en och samma utförare: 120 kronor.

Enbart kör eller ensemble/grupp

430 kronor.

Instrument

Instrument kan i viss utsträckning hyras för 280 kronor per termin. Gäller stråk- och blåsinstrument. Hör efter med din musikskola.

Syskonrabatt

En familj betalar full avgift för det första och det andra barnet i familjen. Från och med det tredje barnet är det ingen avgift.

Frågor?

Har du fått en felaktig faktura eller har svårigheter att ansöka så skickar du ett mejl till Kundvalsgruppen på kundval@osteraker.se. Glöm inte att meddela telefonnummer och personnummer så att vi kan kontakta er.

Redaktör:
Christer Larsson

Senast uppdaterad:
måndag 19 mars 2018