Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåker är årets bästa UF-kommun

Tryffla UF är ett av de UF-företag från Österåker som ställer ut på mässan. Här står de tillsammans med sina lärare och näringslivsutvecklare Ann-Catrin Skogström från Österåkers kommun.

Tryffla UF är ett av de UF-företag från Österåker som ställer ut på mässan. Här tillsammans med sina lärare och näringslivsutvecklare Ann-Catrin Skogström från Österåkers kommun.

Idag utsågs Österåkers kommun till årets bästa UF-kommun i länet. Förra året låg vi på tredje plats. Förkortningen UF står för Ung Företagsamhet och handlar om att utbilda ungdomar i entreprenörsskap.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som utbildar gymnasie- och högstadieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande. Det var i samband med deras mässa "Entreprenörskap på riktigt" som länets bästa UF-kommun korades.

Johannes Crona, regionchef för Ung Företagsamhet i Stockholm, delade ut priset till Kenneth Netterström (M), ordförande i skolnämnden med följande motivering:

"Årets UF-kommun har grundskolan som sin starkaste gren. Hela 19% av alla grundskolelärare i kommunen är utbildade i Ung Företagsamhets läromedel och 13% av eleverna nås av materialet. Inom gymnasiet så driver 28% av eleverna UF-företag, en ökning i antal elever med 64% jämfört med förra året. Både kommunledning och näringslivsenheten har ett stort engagemang i entreprenörskap, man arbetar operativt och tänker utanför både boxen och kommungränserna."

Johannes Crona, regionchef för Ung Företagsamhet i Stockholm, delade ut priset för årets UF-kommun till Kenneth Netterström (M), ordförande i Skolnämnden i Österåkers kommun.

Johannes Crona, regionchef för Ung Företagsamhet i Stockholm, delade ut priset för årets UF-kommun till Kenneth Netterström (M), ordförande i Skolnämnden i Österåkers kommun.

– I Österåker kommun har vi valt att satsa på detta eftersom ett bra företagsklimat är grunden för vår välfärd. En bra genomförd UF-verksamhet kan vara en del i att skapa förutsättning för detta. Vi politiker kan peka ut riktningen, men Österåker hade inte blivit bästa UF-kommun utan starka insatser från våra intresserade UF-lärare och ambitiösa elever, säger Kenneth Netterström (M), ordförande i Skolnämnden.

I kommunen finns sammanlagt 38 UF-företag på Österåkers gymnasium och Skärgårdsgymnasiet.

På Ung Företagsamhets webbplats kan du läsa om vad det innebär att ha ett UF-företag.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Hanna Lampén

Publicerad:
måndag 26 mars 2018
Senast uppdaterad:
måndag 26 mars 2018