Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Nu behöver du bekräfta val till musikskola inför varje ny termin

I höst blir det lite nyheter för dig som redan går eller vill börja i musikskola i Österåker. Då finns det hela fyra olika musikskolors utbud att välja mellan och du kan välja upp till tre kurser per termin varav en ämneskurs, en grupp och en ensemble. Du behöver numera också bekräfta ditt val inför varje terminsstart.

Går du eller ditt barn redan idag på någon av Österåkers olika musikskolor och vill fortsätta med samma kurs i höst?
Då behöver du svara ja på en återanmälan, se text nedan.

Vill du byta kurs eller musikskola? Svara då nej på återanmälan och gör en nyanmälan.

Vill du eller ditt barn börja i musikskola i höst? Välkommen att göra en nyanmälan senast vecka 34!

Gör återanmälan eller nyanmälan i Kundval Musik

Du gör din återanmälan efter att du fått info via din e-post att den finns på Min Sida att svara på. Nyanmälan görs genom att logga in på Kundval Musik. Du hittar länk till Kundval Musik här: österåker.se/musikskola.

Logga in och se till att du har uppdaterade kontaktuppgifter i Kundval Musiklänk till annan webbplats. Det är dessa kontaktuppgifter vi kommer att använda i fortsättningen.

Välj en ämneskurs, en grupp eller en ensemble

Nytt inför höstterminen 2018 är också att det då finns fyra olika musikskolors utbud att välja mellan. Dessa är Österåkers kommuns musikskola, Svenska Popskolan, Musikhuset i Åkersberga och Kulturföreningen Livat. Hos dessa utförare kan varje elev välja att delta i en kurs per kategori varje termin. De tre kategorierna är ämneskurs (1-4 deltagare), grupp (5-12 deltagare) och ensemble (fler än 13 deltagare). Det innebär att, om eleven tidigare exempelvis har gått två olika ämneskurser i två olika instrument, behöver eleven nu välja vilket instrument han eller hon vill fortsätta med just den terminen. Däremot kan du kombinera exempelvis en ämneskurs med spel i en grupp och/eller i en ensemble.

Bekräfta inför varje ny termin

Nytt är också att du behöver bekräfta dina val inför varje ny termin. I slutet av terminen skickas ett e-post ut med information om att det går att återanmäla sig på Min Sida under Kundval Musik.

Vill du avsluta en kurs under pågående termin tas hel terminsavgift ut.

Välkommen till en ny musikhöst i Österåker!

Frågor och svar

Här hittar du frågor och svar om musikskolan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hittar du inte svaret på din fråga? Vänd dig till kundval@osteraker.se.

Redaktör:
Christer Larsson

Publicerad:
torsdag 21 juni 2018
Senast uppdaterad:
måndag 2 juli 2018