Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Solbackens Montessoriförskola hissar Grön Flagg!

Stiftelsen Håll Sverige Rent har gett Solbackens Montessoriförskola i Österåker priset Årets Grön Flagg-förskola för sitt engagemang och gedigna arbete att väcka barns medvetenhet inom området hållbarhet. Solbackens Montessoriförskola var en av fyra nominerade förskolor i hela Sverige och vann. Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) hissade tillsammans med barnen på Solbackens Montessoriförskola den gröna flaggan.

Motiveringen för Solbackens Montessoriförskola lyder:

Solbackens montessoriförskola tilldelas utmärkelsen årets Grön Flagg-förskola för sitt breda och konkreta arbete med hållbar utveckling. Barnens lekar och intressen har lett fram till kreativa och spännande aktiviteter som till exempel att ha en elfri dag och att vara eldetektiver. Barnen har getts många möjligheter att i vardagen reflektera kring och påverka sitt eget lärande. Förskolan har dessutom haft möjlighet att inspirera och sprida sitt arbete genom att bjuda in press och föräldrar.

Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) och barnen på förskolan hjälptes åt att hissa den gröna flaggan på skolgårdens flaggstång.

– Från kommunens sida vill vi också uppmärksamma med en liten slant både för deras entusiasm och arbete, säger Michaela Fletcher som hoppas att andra förskolor i kommunen ska inspireras av Solbackens arbete.

Grön Flagg är ett program för lärande om hållbar utveckling som drivs av Håll Sverige Rent och ingår i det internationella nätverket Eco-Schools. Läs mer om Grön Flagg på Håll Sverige Rent:s webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Pedagoger och barn står framför Solbackens Montessoriförskola och flaggstången med Grön Flagg. Bredvid syns ett foto av prispokalen.

Redaktör:
Hanna Lampén

Publicerad:
fredag 10 november 2017
Senast uppdaterad:
fredag 10 november 2017