Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Skolmässa i Österåker

Lördagen den 11 november klockan 11-14 är det skolmässa i Åkersberga centrum. Välkommen!

 

Österåker är en attraktiv skolkommun med stor inflyttning. Kommunen arbetar med att skapa en bättre skola för alla genom satsningar inom olika områden. På skolmässan har du möjlighet att få ta del av och veta mer om dessa.

På mässan träffar du flera utförare av förskola och skola, skolledare och personal. Du har också möjlighet att träffa barnombud, ungdomslots, ungdomsmottagningen och andra funktioner som på olika sätt stödjer och bidrar till att barn och elever i Österåker ska utvecklas, känna sig trygga och må bra under sin tid i skolan.

Pedagoger får stöd och inspiration

På Pedagogcentrum erbjuds pedagoger och enheter skräddarsydda fortbildningar, föreläsningar, workshops. Under året har Pedagogcentrum tagit fram en webbutbildning tillsammans med Specialpedagogiska skolmyndigheten. Den pågår nu ute på många skolor och förskolor i kommunen. Målet är att skapa bra förutsättningar för att alla elever ska få en tillgänglig lärmiljö. Den nyöppnade labbverkstan finns till för lärare och elever som vill lära sig mer om programmering. På metodverkstan arbetar man med pedagogisk utveckling genom estetiska uttryckssätt. Pedagogcentrum kommer att delta på skolmässan för att berätta om projekten som drivs hos dem.

Ökad behörighet

Som ett led i arbetet att öka andelen behöriga förskollärare har Österåker kommun startat ett projekt tillsammans med Uppsala universitet. Med start i augusti 2017 får barnskötare nu en möjlighet att på plats i Österåker studera till behörig förskollärare. På mässan berättar Pedagogcentrum hur de ger stöd i deltagarnas studier.

Uppföljningsarbete

Satsningarna på skolan har bidragit till att betygsresultatet i årskurs 9, andelen behöriga till gymnasieskolan och det genomsnittliga meritvärdet har förbättrats och ligger över snittet i länet. En ny uppföljningsmodell för förskolor och skolor har tagits fram. Syftet är att följa utvecklingen och hitta fokusområden för framtida satsningar och förbättringsområden. På årets skolmässa berättar vi mer om detta.

Ute på våra förskolor och skolor pågår ett antal spännande projekt som du får veta mer om på mässan. Exempelvis:

  • Jord till bord
  • Forskningsprojektet Undervisning i förskolan
  • Digitaliseringen i skolan
  • En tillgänglig lärmiljö för alla elever

På mässan träffar du också:

  • Det kommunala aktivitetsansvaret
  • Ungdomslots och barnombud
  • Ungdomsmottagningen

Inbjudan

Ladda ner inbjudan som pdf-filPDF .

Vill du veta mer om skolvalet som pågår 6-19 november?

Skolval 2018

Redaktör:
Christer Larsson

Publicerad:
fredag 27 oktober 2017
Senast uppdaterad:
måndag 13 november 2017