Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåkers kommun utbildar förskolepersonal till behöriga förskollärare

I samarbete med Uppsala universitet, utbildar Österåkers kommun 40 anställda i kommunens förskolor till behöriga förskollärare.

Målgruppen för utbildningen är förskolepersonal i Österåker som idag har barnskötarutbildning eller motsvarande. Utbildningen inleddes i slutet av september och ges av Uppsala universitet, som genomför alla examinationer. Österåkers kommun samordnar utbildningen genom träffpunkten Pedagogcentrum som arbetar med stöd och utveckling inom förskola och skola i Österåker. Kursdeltagarnas tidigare utbildningar kan tillgodoräknas, vilket gör att studietiden blir kortare än för en reguljär förskollärarutbildning.

– Vi vill ge personal som redan idag jobbar i förskolorna en chans att vidareutvecklas, samtidigt som vi ökar andelen behöriga förskollärare i Österåker, säger Martin Andersson, utvecklingsledare på Pedagogcentrum i Österåkers kommun.

Österåkers kommun står för vikarieersättning under de dagar som studierna ger frånvaro, liksom för all studielitteratur.

– Detta är ett av flera steg i kommunens arbete att höja kvalitén i Österåkers förskolor och möta de ökade krav som finns på pedagogik i förskolan, säger Kenneth Netterström (M), ordförande i Skolnämnden i Österåkers kommun.

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
måndag 16 oktober 2017
Senast uppdaterad:
måndag 16 oktober 2017