Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Skolval 2017, kommunens nya skola vid Röllngby

Kommunens nya skola vid Röllingby.

Kommunens nya skola vid Röllingby välkomnar blivande sjundeklassare

I dag, den 24 april, kom resultatet av skolvalet till Österåkers kommuns blivande sjundeklassare som gjort ett val inför höstterminen 2017. Kommunens nya skola vid Röllingby blir ett välkommet lokaltillskott med sitt centrala läge vid fina naturområden och med närheten till flera befintliga och kommande idrottsanläggningar.

Som vårdnadshavare kan du ta del av beskedet genom att logga in på din kundvalssida här på österåker.se, se länk i högerkolumnen. Har du registrerat din e-postadress får du även informationen via mejl.

Genom att Österåkers kommuns tar över före detta Prolympiaskolan vid Röllingby i centrala Åkersberga och som därmed blir en kommunal skola, står kommunen väl rustad inför höstterminen. Skolan har plats för 350 elever och blir en F-9-skola. Under läsåret 2017/2018 räknar kommunen med cirka 250 elever på skolan med en ny förskoleklass samt klasser i årskurserna 4-9. Skolan ligger nära såväl kommunikationer, grönområden och motionsspår som olika idrottsanläggningar, däribland den nya friidrottsanläggningen av SM-klass som just nu håller på att byggas invid skolan.

Drygt sjuttio blivande sjundeklassare kan nu välkomnas till den nya kommunala skolan. De som berörs är elever som ingår i skolvalet och önskat att gå i Tråsättraskolan, Solskiftesskolan och Söraskolan.

- Det här känns bra. Genom att vi har fått tillgång till dessa fina och ändamålsenliga lokaler slipper eleverna gå i en överfull skola. Vi har också utsett en erfaren rektor i Anna Zaar som tar över verksamheten i den nya skolan i Röllingby från och med den 2 maj, säger Anders Wedin, verksamhetschef för de kommunala skolorna i Österåker.

Informationsmöte

Österåkers kommun bjuder in till ett informationsmöte för dig som vårdnadshavare till blivande sjundeklassare på den nya skolan vid Röllingby. Rektor och representanter för kommunen deltar.

När: Onsdagen den 26 april klockan 19.00

Var: För detta Prolympiaskolan vid Röllingby, Hackstavägen 31

Frågor om placering?

Vid frågor om placering, skicka e-post till: produktionsforvaltningen@osteraker.se

Läs mer:

Samlad information om kommunens nya skola vid Röllingby

Redaktör:
Åsa Drakenberg

Sakkunnig:
Anders Wedin
Publicerad:
måndag 24 april 2017
Senast uppdaterad:
tisdag 25 april 2017