Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Internationella Engelska Skolan till Österåker

Internationella Engelska Skolan, IES, har lämnat in ansökan hos Skolinspektionen om att få etablera skolverksamhet i årskurs F-9 i Österåker med start tidigast 2019.

– Detta är väldigt positivt för Österåkers kommun. Det tillför en extra bredd och spets vad gäller skolutbudet i kommunen. Vi välkomnar att Internationella Engelska Skolan etablerar sig här och kommer nu att inleda ett arbete med att finna en lämplig lokalisering, säger Michaela Fletcher (M) Kommunstyrelsens ordförande.

IES kommer nu att i dialog med kommunen identifiera lämpliga lokaliseringar och tillsammans med erfarna fastighetsägare utvärdera möjligheterna att erbjuda skolbyggnader av högsta klass.

– Det är alltid vår ambition att öppna en skola som kompletterar de existerande kommunala skolorna. På det sättet kan kommunerna erbjuda föräldrar och elever ett alternativ. Hälften av utbildningen sker på engelska och hälften på svenska, men bedrivs fullt ut i linje med den svenska läroplanen, säger Jörgen Stenquist, vice vd på Internationella Engelska Skolan och ansvarig för IES expansion.

När det gäller Österåkers kommun ser IES nu ett stort intresse. Många elever från kommunen går redan på IES existerande och närliggande skolor. Att öppna skola i kommunen leder till minskad press på befintliga skolor och minskar behovet av att resa långt för att få tillgång till IES skolor.

Mer information
Läs mer på IES webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Helena Cronberg

Publicerad:
onsdag 1 februari 2017
Senast uppdaterad:
onsdag 1 februari 2017