Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Internationella Engelska Skolan kommer till Österåker

Tidigare i år ansökte Internationella Engelska Skolan, IES, hos Skolinspektionen om att få etablera skolverksamhet för årskurs F-9 i Österåker. Ansökan är nu godkänd och planeringen för skolans byggnation och placering fortsätter.

Internationella Engelska skolan i Österåker planeras att bli treparallellig från F-9 och rymma cirka 900 elever. Planer finns på att skolan ska byggas vid Åkersberga IP, söder om Östra Kanalstaden, där en detaljplan just nu tas fram. En fullstor idrottshall som ska vara tillgänglig för kommunens idrottsföreningar efter skoltid, finns också med i planerna. Skolstart blir tidigast 2019.

– Jag är mycket glad att Internationella Engelska skolan har valt att etablera sig i Österåkers kommun. Det ökar bredden och valfriheten för våra elever, säger Michaela Fletcher(M), Kommunstyrelsens ordförande.

Österåker är en kommun i stark tillväxt. Fler förskolor och skolor behöver byggas för att möta det ökade behovet av platser. Österåkers kommun har tagit fram en plan som visar på behov av 15 nya förskolor och tre-fyra nya grundskolor till år 2027.

– I strävan att bli länets bästa skolkommun välkomnar vi Internationella Engelska Skolan till Österåker. Jag är övertygad om detta kommer gynna invånarna i vår kommun. Ökad mångfald stimulerar samtliga skolor att utveckla sin verksamhet, säger Staffan Erlandsson, skoldirektör i Österåkers kommun.

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
måndag 9 oktober 2017
Senast uppdaterad:
måndag 9 oktober 2017