Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Helleborusskolan startar skola i Österåkers kommun

Helleborusskolan har av Skolinspektionen blivit godkända att starta en ny skola i Österåkers kommun med start höstterminen 2017. Huvudmannen har sedan tidigare en skola i Täby.

– Vi ser positivt på att Helleborusskolan startar i Österåker hösten 2017. Skolans inriktning blir ett värdefullt komplement till våra övriga grundskolor. Vi hälsar dem därför välkomna till Österåker, säger ordförande i Skolnämnden, Kenneth Netterström (M).

Helleborusskolan är en skola för normalbegåvade elever med diagnos inom autismspektrum. Helleborusskolan Österåker kommer att ta emot 70 elever från förskoleklass till årskurs 9. Skolan kommer att tillhandahålla en anpassad skolmiljö och fritidshem för elever med diagnos inom autismspektrum. Den kommer att vara belägen i delar av IT-gymnasiets lokaler.

– Våra elever som alla har diagnoser inom neuropsykiatri ska få vara huvudpersoner i sina egna liv, och därmed ges möjlighet att kunskapa i en miljö som är tillrättalagd för dem och som bidrar till att minska symptomen av deras funktionsnedsättningar. När vi lyckas med detta vet vi att våra elever går ut i samhället som unga vuxna med stora möjligheter att få ta del av ett meningsfullt arbetsliv, säger Helleborusskolans ägare Lotta Curbo.

Redaktör:
Helena Cronberg

Publicerad:
måndag 30 januari 2017
Senast uppdaterad:
onsdag 1 februari 2017