Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Söralids förskola minskar sina barngrupper

I våras ansökte Söralids förskola, bland 563 andra kommuner och fristående förskolor, om Skolverkets bidrag för att kunna minska sina barngrupper. Ansökan beviljades och därför kan Söralids förskola erbjuda mindre barngrupper under läsåret 2016-2017 med prioriteringar för barn födda -13 eller senare.

I våras tog Söralids förskola i Åkersberga beslut om att ansöka om Skolverkets bidrag gällande att minska sina barngrupper. Bidraget beviljades och har nu möjliggjort att barngrupperna kunnat minska i höst, både till barnens och personalens fördel.

Fler vuxna och färre barn

De ansökta medlen kommer i huvudsak att användas till att skapa mindre barngrupper i verksamheten mellan klockan 9-15. I praktiken innebär det att Söralids förskola har rekryterat fler förskollärare och att barnen mellan 1-4 år delas in i mindre grupper om 9-11 barn tillsammans med en förskollärare och en barnskötare och bildar pedagogiska par, som följer barnen större delen under dagen. Förskolans äldsta barn kommer ingå i två grupper med 19 barn tillsammans med tre personal, en-två förskollärare och en-två barnskötare.

Ökat antal sökande till skolverkets bidrag

I år hade Skolverket dubbelt så många sökande jämfört med förra året och totalt har tre gånger så mycket pengar sökts jämfört med förra året då bidraget var nytt. Till följd av Skolverkets bidrag kan 2 800 barn erbjudas gå i mindre barngrupp under läsåret 2016- 2017.

Redaktör:
Christer Larsson

Publicerad:
tisdag 13 september 2016
Senast uppdaterad:
tisdag 13 september 2016