Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

IT-Gymnasiet avvecklas 2018

Antalet ansökningar till IT-Gymnasiet Åkersberga är inför hösten för lågt. För att behålla en kvalitativ undervisning för befintliga elever har skolan beslutat att inte tar in några nya elever. Ledningen meddelar att skolan avvecklas efter vårterminen 2018.

IT-Gymnasiet Åkersberga har under en längre tid arbetat intensivt med att skapa intresse hos framtida elever för skolans verksamhet. Resultatet har varit lågt och istället har trenden varit fortsatt nedåtgående i antalet elevansökningar till skolan. Då antalet ansökningar inför hösten fortsatte vara för få har skolans ledning beslutat att inte ta in några nya elever i årskurs 1. Detta för att säkerställa kvaliteten på undervisningen för befintliga elever.

- Det är ett väldigt tråkigt besked för skolan att lämna, men beslutet togs för att måna om befintliga elever. De elever som går i ettan, tvåan och trean idag ska ges möjlighet att gå färdigt sin utbildning, erbjudas fortsatt hög kvalitet på undervisningen och kunna ta studenten som planerat. Skolan kommer att avvecklas först efter vårterminen 2018, säger skolans rektor Peter Niemelä.

Skolans medarbetare, elever och vårdnadshavare är alla informerade om beslutet, liksom vårdnadshavare vars barn har sökt utbildningsplats inför hösten.

Redaktör:
Christer Larsson

Publicerad:
måndag 18 april 2016
Senast uppdaterad:
måndag 18 april 2016