Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåkers nior i Stockholmsfinal i matematik

Tre elever i årskurs nio har kvalificerat sig till Stockholmsfinalen i matematiktävlingen Pythagoras Quest. Detta i hård konkurrens med elever från ett femtiotal skolor i Stockholms län. Stockholmsfinalen med elever från åtta skolor i länet går av stapeln i mitten av mars 2015.

Österåkers kommun satsar brett på matematik. Som en del i denna satsning finns pi-enheten på Österåkers Gymnasium, där elever med särskilt intresse och fallenhet för matematik träffas varje vecka. Årets pi-enhet har träffats vid 20 tillfällen. Alla tre Stockholmsfinalisterna är med i den stora gruppen elever som träffas varje vecka på pi-enheten.

Rikstävling

Mattetävlingen Pythagoras Quest är riksomfattande och totalt har 12000 högstadieelever från hela landet tävlat i matematik. Det är företag och handelskammare som ligger bakom tävlingen, för det långsiktiga målet är att näringslivet ska fylla sitt behov av välutbildad arbetskraft.

För mer information om pi-enheten kontakta Henrik Gyllensten, Österåkers Gymnasium eller matematikutvecklare Tomas Fridström.

Redaktör:
Christer Larsson

Publicerad:
tisdag 24 februari 2015
Senast uppdaterad:
torsdag 7 april 2016