Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Föräldrar nöjdare med förskolan

Österåkers kommun genomför varje år en undersökning bland föräldrar till barn i kommunens förskolor och familjedaghem. Resultatet för årets undersökning visade en klar förbättring från förra året.

Österåkers kommun genomför varje år en undersökning bland föräldrar till barn i kommunens förskolor och familjedaghem. Under januari och februari svarade 1672 föräldrar till barn i förskolan och 139 föräldrar till barn i familjedaghem. Resultatet gav att föräldrarna upplever att verksamheterna överlag blivit bättre sedan förra året.

Österåkers kommun har som mål att bli länets bästa skolkommun och som en del av det har kommunen satsat på matematik i skolan. Detta har också tydligt givit resultat även i förskolan då 75% av föräldrarna anser att förskolan arbetar med att få barnen att förstå matematik. Det är en uppgång med nio procentenheter sedan 2013.

Även arbetet med trygga och lugna lärmiljöer får genomslag. 70% av föräldrarna anser att förskolan arbetar medvetet mot kränkande behandling så som mobbning. Det är en ökning sedan förra året med 6 procentenheter.

Glädjande är också att Österåkers förskolor ligger kvar på höga nivåer i de övergripande frågeställningarna. 98% av föräldrarna anser att barnen verkar trivas i skolorna. 95% av föräldrarna anser att barnen är trygga i förskolan. 91% av föräldrarna är nöjda med verksamheten i förskolan och lika många skulle rekommendera förskolan till andra. I de två senare kategorierna ligger dessutom Österåkers kommun över genomsnittet för de tio kommuner som deltar i undersökningen.  

Övriga kommuner som deltog i samma undersökning var Nacka, Sollentuna, Värmdö, Ekerö, Täby, Upplands Väsby, Norrtälje, Danderyd och Vallentuna.

Både de övergripande undersökningarna och undersökningarna för respektive enhet går att ladda ner från den här sidan. De övergripande undersökningarna ligger som PDF-filer och de för varje enhet ligger som ZIP-filer, som innehåller samtliga enheters undersökningar.

Redaktör:
Christer Larsson

Publicerad:
torsdag 20 augusti 2015
Senast uppdaterad:
torsdag 20 augusti 2015