Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåkers nya multihall en plats för liv och rörelse

Under 2019 sätts spaden i marken för Österåkers kommande stora multihall. Här kommer det att finnas plats för en mängd olika idrotter. Här ryms bland annat basket, bordtennis, cheerleading, friidrott, gymnastik och trampolin.

En plats för liv och rörelse

Multihallen kommer att bli en hall utöver det vanliga. Flertalet föreningar kommer att få en specialutrustad hall att bedriva träning så väl som tävling i. Nationella och/eller internationella idrottsevenemang kommer att kunna hålla i hallen för basket, innebandy och bordtennis.

Här kommer det finnas plats att umgås för hela familjen eller föreningen. Det kommer att finnas kafé, sociala ytor och mötesrum för att bjuda in till en aktivitet dagar, kvällar och helger. Här kommer man att kunna hänga för att se på idrott, utöva idrott, läsa läxor före träning eller ordna mässor. Flera skolor kommer att kunna använda hallen under dagtid. Vilket möjliggör för fler unga kan testa på idrotter och aktiviteter. 

Lätt att ta sig hit

Det kommer att vara lätt att ta sig hit både med buss, Roslagsbana och cykel.

Placeringen är vid korsningen mellan Svinninge och Näsvägen och byggnaden kommer att bli drygt 13 000 kvm.

Tidplan

Beslut om detaljplan togs i Kommunfullmäktige i mars 2018 och under året har förarbete gjorts såsom kravspecifikation, volymskiss och geoteknisk undersökning. En upphandling av byggnationen kommer att göra under 2019 och efter det kan projektering, bygglov och byggnation av den nya multihallen genomföras. Byggnationen beräknas ta cirka 2 år och bli klar under kvartal 4 2021 och inflytt kan ske under kvartal 1 2022.

Antagen detaljplanPDF

Redaktör:
Anna Wiström

Senast uppdaterad:
onsdag 13 mars 2019