Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Aktuella byggprojekt

Här presenteras några av de byggnadsprojekt som pågår i kommunen. Om inget annat anges har byggprojekten föregåtts av en antagen detaljplan.

Brännbacken

Cirka 5 kilometer nordost om centrala Åkersberga byggs ett nytt industri- och verksamhetsområde i Brännbacken.

Information om projektet, Brännbackens webbplatslänk till annan webbplats

Fredsborg

I ett område mellan Hagbyhöjden och Gottsunda byggs bostadsområdet Fredsborg. Totalt kommer det byggas cirka 160 bostäder i en blandning av radhus, kedjehus, parhus och friliggande villor. Även en skola och förskola ska ingå i området.

Information om Fredsborg, JMs webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ljusterö skärgårdsby

På Mellansjövägen vid Ljusterö torg byggs ett nytt småhusområde bestående av ca 70 bostäder, varav den första etappen består av 25 hus.

Information om Ljusterö skärgårdsby, projektets webbplatslänk till annan webbplats 

Multihall

En helt ny multihall kommer att byggas vid korsningen mellan Svinninge- och Näsvägen med plats för en mängd olika idrotter.

Information om multihall.

Norrgårdshöjden

Utmed Norrgårdsvägen håller byggs 128 hyresrätter till framtida hyresgäster. Yteffektiva lägenheter om 1-3 rum och kök med inflyttning 2019. Projektet består av tre huskroppar med 4-6 våningar.

Information om projektet, Wallenstams webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Runö gårds södra och Brofästet

Angränsande till Åkers kanal och väg 276 uppförs ett nytt bostadsområde bestående av både flerbostadshus och småhus i form av kedjehus och villor. Första etappen närmast kanalen är färdig, nästa etapp har påbörjats och inflyttning sker etappvis 2017-2019.

Information om bostadsrättslägenheter, Peabs webbplats. länk till annan webbplats
Information om småhus, Fastighetsbyråns webbplats.länk till annan webbplats

Täljöviken

Vid Täljövikens nedlagda kursgård byggs ca 160 bostäder i småhus och 200 lägenheter i flerbostadshus. Dessutom byggs nya gator, en park, förskola och vårdboende. Den nedlagda kursgården planeras att omvandlas till ett hotell när bostäderna runt omkring är färdigställda. Första inflyttning är planerad till hösten 2018.

Information om projektet, Runö Fastigheters webbplats.länk till annan webbplats

Österskärsskolan

Österskärsskolan byggs till och om för att uppnå kommunens mål för skolverksamhet. Byggarbetet kommer att minska trängseln, öka tillgängligheten och förbättra transporter till och från skolan. Beräknas färdigt våren 2018.

Information om till- och ombyggnaden, Österåkers kommuns webbplats

Östra Kanalstaden, etapp 1

Östra Kanalstaden är en stadsdel med vatten och skärgård i fokus. Området ligger på promenadavstånd från Åkersberga centrum och är beläget mellan Åkers kanals östra strand och Österskärsvägen. Vissa hus är färdiga medan andra byggs och planeras, totalt innehåller området ca 300 bostäder och beräknas vara helt färdigt under 2019.

Information om bostäderna, JMs webbplatslänk till annan webbplats

Redaktör:
Peter Jonsson

Senast uppdaterad:
fredag 7 december 2018