Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Mountainbikespår i Hacksta friluftsområde

Hackstaskogen är Österåkers friluftscentrum mitt i centrala Åkersberga. Här samsas redan idag flera motionsspår, discgolfbana, rastplatser, scoutstuga och skog för uteliv. Nu satsar Österåkers kommun även på cykelsporten, med ett helt nytt spår för mountainbike i Hacksta.

Spåret anläggs för att du som åkare vid vissa hinder ska kunna välja mellan två olika svårighetsgrader. Svårighetsgraderna inom mountainbike följer samma system som i utförsåkning, från lättaste grön via blå och röd till svåraste svart. Spåret som anläggs i Hacksta blir blått med röda inslag.

Det nära fyra kilometer långa mountainbikespåret slingrar sig runt de yttre delarna av Hackstaskogen i medsols riktning. Stor hänsyn tas till de andra verksamheter, flanerande hundägare och joggande motionärer som vistas i området. På ett fåtal platser kommer spåret att korsa motionsspåren.

Cykelbanan genom Hackstaskogen kommer att passeras på ett ställe och likaså Spånlötsvägen. Här läggs banan så att det är en fartdämpande åtgärd före varje korsning. Vid sådana korsningar kommer tydliga skyltar att sättas upp och röjning göras för att inte sikten ska skymmas. Mountainbikeslingan kommer att få tydliga markeringar.

Banan färdigställdes för åkning under sommaren 2018. Skyltar har satts upp och en cykeltvätt har anlagts vid Österåkers sportcentrum.

Redaktör:
Markus Andersson

Sakkunnig:
Tomas Wikander
Publicerad:
tisdag 12 juni 2018
Senast uppdaterad:
fredag 24 augusti 2018