Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Cykla i Österåker 2019

En cykeldag med aktiviteter för hela familjen!

 

Lördagen den 11 maj klockan 10–14 ordnar Österåkers kommun en temadag om hållbart resande och då står cykeln i fokus vid Österåkers sportcentrum. Här pågår samtidigt Den stora idrottsdagen.

Under dagen ordnar vi flera cykelrelaterade aktiviteter:

Cykelbyte!

Naturskyddsföreningen i Österåker arrangerar ett tillfälle för återbruk i form av cykelbyten. Välkommen om du har en cykel du inte använder eller om du är sugen på att köpa en billig cykel. Från klockan 11.

Läs mer om Cykelbyte.

Vårrusta cykeln!

Enklare besiktning och service finns på plats av Rydins cykel, passa på att ta med dig din cykel. Klockan 11–14.

Mountainbiketurer

Mountainbiketurer med Friluftsfrämjandet i Hacksta friluftsområde. Medtag egen cykel. Start klockan 12.

Cykelturer till Rydbo

Cykelturer till Rydbo ordnas av Cykelgruppen Österåker i samarbete med Naturskyddsföreningen. Ett tillfälle att lära dig bästa sträckan för cykelpendling in till Stockholm. Medtag egen cykel. Start klockan 11 och 12:15. Fika och utlottning av fina cykellampor. Gå med i gruppen ”Cykelpendlare Åkersberga” på Facebook för detaljer.

Tävla med hela familjen

Tävla med hela familjen i ”Konst-ig tur i stadsparken” 11-12 maj med chans att vinna picknickkorg från Ica. Läs mer på österåker.se eller besök oss på cykeldagen för mer information.

Läs mer om tävlingen här.

Kom och prata med kommunen

Kom och prata med kommunen och ge oss dina synpunkter och förslag. I samband med cykeldagen infaller ”Den stora idrottsdagen” vid Österåkers sportcentrum. Kom och ta reda på vad som är på gång inom sport och friluftsliv och prova på och hitta din sport!

Den stora idrottsdagen

Lördagen den 11 maj arrangeras också Den stora idrottsdagen med en mängd prova-på-aktiviteter för dig som vill hitta din egen sport. Under dagen invigs också friidrottsarenan.

Läs mer om Den stora idrottsdagen.

Frågor om cykeldagen?

Kontakta trafik@osteraker.se

Cykeldagen arrangeras i samarbete med Friluftsfrämjandet Österåker, Naturskyddsföreningen Österåker och Rydins Cykel. Picknickkorgen som delas ut som pris i familjetävlingen kommer från Ica Kvantum Åkersberga

Cykeldagen arrangeras i samarbete med Friluftsfrämjandet Österåker, Naturskyddsföreningen Österåker och Rydins Cykel. Picknickkorgen som delas ut som pris i familjetävlingen kommer från Ica Kvantum Åkersberga.

Redaktör:
Väg- och trafikenheten

Senast uppdaterad:
fredag 3 maj 2019