Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Nu byggs Röllingbyparken – en helt ny aktivitetspark i Åkersberga

Just nu anläggs en helt ny aktivitetspark för alla och med fokus på de unga i centrala Åkersberga. Här i Röllingbyparken blir det bland annat plats för padelbana, skatebana, basket, klättring, utegym och scen.

Röllingbyparken hittar du mellan Hantverksvägen och Röllingbyvägen och beräknas stå färdig sommaren 2019. Aktivitetsparken ligger inkilad mellan en fin ekbacke i väster och det större naturvårdsområdet Röllingby backar i öster, och var tidigare en grusfotbollsplan.

Aktiviteterna i parken är resultatet av flera medborgardialoger och är speciellt anpassade för ungdomar i åldrarna 7–20 år, men där parken som helhet har något för människor i alla åldrar. Här finns fritt wifi och ytor för samvaro, picknick och att leka. Sedan tidigare finns en lekplats för yngre barn intill den nya aktivitetsparken.

Den nya skateparken i Röllingbyparken kompletterar den befintliga skatepark som finns vid Österåkers sportcentrum.

Fjärde aktivitetsparken

Röllingbyparken blir den fjärde aktivitetsparken som har tagits fram i samverkan med unga i kommunen. Lillbroängens aktivitetspark vid Åkers kanal invigdes 2013, Oceanparken mellan Västra Banvägen och Orionvägen invigdes 2016 och Sabelbackens aktivitetspark i Margretelund invigdes 2017.

Röllingbyparkens utegym blir det sjunde utegymmet i Österåker. Det byggs i trä och placeras invid gång- och cykelbanan längs med parkens östra sida. Sedan tidigare finns utegym vid Sabelbackens aktivitetspark, Hacksta friluftsområde, Lillbroängens aktivitetspark, Kottvägens lekplats, Oceanparken och vid Domarudden.

Mer information

Läs mer om Röllingbyparken och följ veckovis hur arbetet fortskrider på projektsidan.

Se skissbilden av Röllingbyparken i ett större format.PDF

Klicka på skissbilden för att se den i ett större format.

Redaktör:
Väg- och trafikenheten

Publicerad:
fredag 8 mars 2019
Senast uppdaterad:
fredag 8 mars 2019