Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Första spadtaget för nya Multihallen närmar sig

Nu är det klart att Armada Kommunfastigheter AB bygger den nya Multihallen i Österåker tillsammans med In3prenör. Gemensam projektering inleds omgående.

Första spadtagen för den nya Multihallen i Österåker tas första kvartalet 2020 och projektet beräknas färdigställas under 2022. I uppdraget ingår nybyggnad av hallen som kommer att inrymma aktiviteter som till exempel basket, bordtennis, boule, cheerleading, friidrott, gruppträning, gymnastik, klättring, innebandy, skolidrott och trampolin.

Totalt kommer 2 200 besökare att kunna vistas i anläggningen samtidigt.

Multihallen ska vara en mötes- och samlingsplats för alla åldrar och bidra till en social samvaro och ett aktivt liv, säger Eva Wiström, kultur- och fritidschef i Österåkers kommun.

Projektet utförs i samverkan mellan Armada Kommunfastigheter och In3prenör, där båda parter är delaktiga tidigt i projektet och bidrar med sina erfarenheter och kompetenser för att gemensamt åstadkomma ett bra projekt.

Vi är glada för att vi fått förtroendet att bygga ännu ett stort idrottsprojekt i samverkan med Armada, säger Anders Bysell, vice vd på In3prenör.

Den nya hallen har höga ambitioner vad gäller hållbarhet och begränsad miljöpåverkan.

Vi siktar mot att uppnå miljöklassningen silver, vilket till exempel kommer att påverka våra materialval och hur värmen regleras, säger Pia Blom, tillfällig chef för lokal- och försörjningsenheten på Österåkers kommun.

Redaktör:
SBF

Publicerad:
tisdag 22 oktober 2019
Senast uppdaterad:
onsdag 23 oktober 2019