Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Trafiken på Roslagsbanan startar den 9 december, nu fortsätter moderniseringen

Nu är det en vecka kvar tills Roslagsbanan planeras börja rulla igen den 9 december. SL:s arbete med att modernisera banan fortsätter emellertid i flera år till. Genom VR-glasögon får här Österåkers kommuns Väg- och trafikchef Anna Anderman kika in i de helt nya tåg som planeras att börja införas på Roslagsbanan från och med 2021.

Varje nytt tåg består av tre vagnar som du kan gå emellan och kommer att ha plats för cirka 300 sittande och stående. Vagnarna blir något bredare och kommer exempelvis att ha lite mer benutrymme, bekvämare säten, eluttag, fler flexibla platser, förbättrad tillgänglighet, högre möjlig maxfart och snabbare acceleration.

Nyfiken på att veta mer om nya tåg och arbeten på Roslagsbanan?

Här hittar du all information om moderniseringen av Roslagsbanan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Begränsad trafik Österskär–Åkersberga

Som du kanske har märkt kommer trafiken att vara något begränsad för dig som åker från Österskär och Tunagård. Det beror på att det kommer att vara enkelspårstrafik mellan Åkersberga och Åkers Runö tills den nya järnvägsbron på sträckan är färdigbyggd. Det medför att vartannat tåg kommer att behöva vända i Åkersberga för att tidtabellen på Österskärslinjen ska kunna hållas. Arbetena med järnvägsbroarna beräknas pågå under i stort sett hela 2019.

Arbetena med att färdigställa nya Åkersberga station beräknas också att fortsätta under hela 2019.

Har du frågor om tidtabellen?

Vänd dig till SL:s kundtjänst via SL.se eller 08-600 10 00.

SL Kundservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alla tidtabeller finns i SL:s reseplanerare som finns på SL.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och som app.

Redaktör:
Väg- och trafikenheten

Publicerad:
måndag 3 december 2018
Senast uppdaterad:
fredag 7 december 2018