Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Trafikantveckan: Res hållbart, säkert och tryggt i Österåker

Österåkers kommun medverkar i den Europeiska Trafikantveckan. Trafikant­veckan är en upplysnings­kampanj med syfte att motivera fler till att cykla, gå och använda kollektiv­trafik i så stor ut­sträckning som möjligt. Kom och träffa kommunen i centrum nu på tisdag den 19 september!

Österåkers kommuns ambition är att skapa goda förutsättningar för miljövänliga trafik­slag som gång, cykel och kollektivtrafik.

Syftet med Trafikantveckan är att inspirera till att testa andra färdmedel och mixa hållbara transport­medel som gång, cykel och kollektivtrafik. Temat är "Res hållbart och smart tillsammans".

— Det handlar om hållbara transporter för en enklare vardag. Vi vill visa på möjligheterna med att åka kollektivt och att oftare välja cykeln i vardagen. Ett exempel är att vi anlägger cykelparkeringar som underlättar för föräldrar att cykla med sina barn till skolan och sedan ta kollektivtrafiken vidare till arbetet. Infartsparkeringar för bil är ett annat exempel, säger Anna Anderman, Väg- och trafikchef i Österåkers kommun.

Aktiviteter i Österåker
19 september klockan 15-18

Österåkers kommun och polis finns på plats på torget i Åkersberga centrum tisdag den 19 september.

Kom och träffa representanter för kommunen och polisen och prata om alltifrån hållbart resande och cykling till trygghetsskapande åtgärder i kollektivtrafiken.

På plats finns representanter för Trygg i Österåker, Väg- och trafikenheten samt kommunens Energi- och klimatrådgivning. Dessutom träffar du kommunpolis Mattias Tillberg. Passa på att ställa dina frågor!

Under dagen kan du dessutom testa alternativa färdmedel till bilen. Hur är det att trampa fram på en elcykel? Passa på att testa någon av elcyklarna på plats. Eller varför inte testa en av kommunens två lådcyklar, som rymmer många matkassar eller annan packning för den som vill testa en vardag med lite mindre bilkörning.

Viärcyklist

Vi är alla cyklister. Det är budskapet från 20 kommuner, varav Österåker är en, i en gemensam kampanj som pågår i samband med den Europeiska trafikantveckan. Kampanjen heter Viärcyklist och syftet är att på ett enkelt, varmt och humoristiskt sätt visa på vinsterna med att välja cykeln som färdmedel.

Mer information

Trafikantveckan, Trafikverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Europeiska Trafikantveckan - European Moblity Weeklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (engelska)

Redaktör:
Väg- och trafikenheten

Publicerad:
fredag 15 september 2017
Senast uppdaterad:
onsdag 21 mars 2018