Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Sök bidrag för att förbättra miljön

Österåker arbetar för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling som ger goda förutsättningar för människa, miljö och natur att samverka. Nu är det enklare för föreningar och organisationer som vill bidra med miljöförbättrande åtgärder att genomföra sin idé.

Alla organisationer och föreningar som är politiskt och religiöst obundna och har verksamhet i Österåkers kommun kan söka. Bidraget går alltså inte till bolag eller enskilda personer.

Sista dagen för ansökan var den 29 september.

Du kan få bidrag för

Du kan få bidrag för åtgärder som skapar en bättre miljö och hållbar utveckling i linje med Österåkers lokala miljömål. Det kan vara nya idéer och lösningar eller andra satsningar för positiva miljöeffekter. Kommunen bidrar helst till åtgärder och satsningar med långsiktig effekt snarare än kortsiktig. Om det inte finns särskilda skäl så får åtgärden inte rymmas inom befintlig finansiering eller vara något som måste utföras enligt gällande lagstiftning.

Läs Österåkers miljömålPDF

Redovisa resultatet

Om du blir beviljad bidrag ska du sedan återrapportera och redovisa resultatet av din aktivitet. Du får datum och instruktion för detta tillsammans med beslutet om bidrag. Rapporteringen och redovisningen anpassas såklart efter åtgärdens tidsplan och karaktär.

Frågor

Vid frågor och funderingar kontakta Lina Cederlöf på lina.cederlof@osteraker.se eller 08-540 813 15länk till annan webbplats.

Läs mer om Österåkers miljöarbete

Redaktör:
Väg- och trafikenheten

Publicerad:
onsdag 12 juli 2017
Senast uppdaterad:
tisdag 3 oktober 2017