Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Roslagsbanan förlängs till City

I dag har förhandlingar om nya kollektivtrafiksatsningar och ökat bostadsbyggande i Stockholmsregionen gått i mål. För Österåker innebär det att Roslagsbanan förlängs till City via Odenplan.

Överenskommelse har i dag fattats mellan staten, Stockholms läns landsting, Stockholms och Solna stad, Huddinge, Täby, Vallentuna och Österåkers kommun inom den så kallade Sverigeförhandlingen om ett antal viktiga infrastruktursatsningar. För Österåkers del innebär det att Roslagsbanan i framtiden kommer att förlängas till City via Odenplan, vilket kommer att förbättra tillgängligheten till och från kommunen.

– Detta är ett mycket glädjande och viktigt steg i utvecklingen av länets kollektivtrafik. För Österåkers del kommer det innebära stora fördelar då man kommer kunna åka Roslagsbanan ända till T-centralen via Odenplan, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Övriga projekt som överenskommelse har fattats om idag är tunnelbanestation i Hagalund, tunnelbana Älvsjö-Fridhemsplan, samt Spårväg Syd.

Läs mer på sverigeförhandlingen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och här på österåker.se.

Redaktör:
Helena Cronberg

Publicerad:
torsdag 30 mars 2017
Senast uppdaterad:
tisdag 4 april 2017