Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Förlängd stig vid Åkers kanal färdig

Nu är den förlängda stigen vid Åkers kanal invigd och öppen för alla. Längs stigen finns fina konstverk, bryggor att sitta på och lummig växtlighet att njuta av vid vattnet.

Sträckan är en viktig etapp i arbetet mot ett sammanhängande gångstråk runt hela Åkers kanal, från Åkers bro till Roslagsbanan. I framtiden kan helheten komma att innefattas av den helt utbyggda Kanalstaden och bli allas länk ut i innerskärgården. Det är viktigt att tillgängliggöra kanalens alla stränder på kommunens mark om parkrummet ska upplevas som en helhet.

– Detta är redan min favoritplats, och jag tror att den kommer att bli mångas favoritplats. Redan nästa år hoppas vi på att kunna fortsätta söderut från Hackstavägen med att röja upp och göra det möjligt att promenera även där, säger Gisela Holmgren, landskapsarkitekt i Österåkers kommun.

– Stigen är ett resultat av visionen som kommunen tog fram 2012 som egentligen startades på Lennart Neckmans tid vilket alliansen har möjliggjort rent finansiellt i våra budgetar. Det är väl investerade pengar som jag är sker på att många kommer glädas av länge, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande i Österåkers kommun.

Välbesökt invigning med intressant program

Drygt 150 personer deltog i festligheterna. Konstverket "Förklädd Gud" avtäcktes och presenterades, Fornminnes- och hembygdsföreningen berättade om platsens historiska betydelse och det njöts av kanelbullar och kaffe i både regn och solsken till livemusik.

Följ arbetet med Åkers kanal - det sammanhängande stråket

Redaktör:
Väg- och trafikenheten

Publicerad:
tisdag 27 juni 2017
Senast uppdaterad:
onsdag 28 juni 2017