Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Belysning för ökad trygghet längs Hälsans stig i Margretelund

Har du sett belysningskonsten längs Hälsans stig i Margretelund? Belysningen ger en fantasifull promenad, samtidigt som den skapar trygghet.

En glittrande, regnbågsfisk, en hemlighetsfull flaskpost, drakeld, ett vattenfall och trollskog. Om du tar en kvällspromenad längs Hälsans stig i Margretelund möter du numera en rad spännande belysningskonstverk. Målet är att skapa en vacker miljö där man vill vara - även efter mörkrets inbrott. Arbetet här är en del i målet att öka tryggheten, säkerheten och tillgängligheten för alla som bor och rör sig i kommunen. 

– Att arbeta med belysning ur ett trygghetsperspektiv har stor effekt. Det handlar inte bara om att lysa upp vägar, utan även det som finns runt omkring, säger Lena Brodin, trygghetssamordnare i Österåkers kommun.

– Vi jobbar ständigt med belysningsfrågan och försöker fånga upp var det behövs.

Elever från Tråsättraskolan har målat original

Några av de lysande konstverken du möter längs Hälsans stig är skapade efter originalakvareller från elever på Tråsättraskolan - regnbågsfisken, flaskposten och snäckan. De andra installationerna är skapade av ljusdesignern Marianne Lindh i samarbete med Österåkers kommun.

Läs mer:

Via den här sidan hittar du karta för Hälsans stig i Österåker

Redaktör:
Åsa Drakenberg

Publicerad:
onsdag 8 november 2017
Senast uppdaterad:
onsdag 8 november 2017