Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Helgtrafik till Åsättra hamn

Efter flera års påtryckningar står det nu klart att bofasta på Ingmarsö och Husarö får helgtrafik till och från Åsättra hamn med Waxholmsbolaget från den 15 april.

– Detta är resultatet av ett stort engagemang från bofasta på öarna och tjänstemän och politiker i Österåkers kommun. Äntligen, efter flera års påtryckningar, har nu landstinget lyssnat. Även om det inte är heltäckande är det en bit på väg, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Det är sedan 2007 som bofasta på öarna har arbetat för att få igenom helgtrafik och med hjälp av påtryckningar från Österåkers kommun, som varit i dialog med landstingets trafikförvaltning om att anpassa skärgårdstrafiken efter de bofastas behov, blir detta nu verklighet från den 15 april.

– Under mitt första år som ordförande för det lokala skärgårdsrådet har helgtrafiken varit den viktigaste frågan som vi tillsammans har arbetet för. Att vi nu återfår helgtrafik till vårt kärnområde kring Ingmarsö är mycket glädjande och en viktig del i vår skärgårdsutveckling, säger Mathias Lindow (L), Kommunstyrelsens vice ordförande med ansvar för skärgårdsfrågor.

Österåkers kommun kommer nu arbeta vidare för ytterligare förstärkningar, bland annat för att möjliggöra arbetspendling till turistanläggningar i området och för att skapa enklare och mer kostnadseffektiva transporter för behövande verksamheter i skärgården.

Redaktör:
Yvonne Odervång

Publicerad:
tisdag 29 mars 2016
Senast uppdaterad:
tisdag 29 mars 2016