Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Tomt. Så tomt.

Både inombords och runt omkring oss.

Vad hände? Vintern försvann i ett nafs. Från tidig morgon till sen kväll har det varit fullt ös på Täljöviken. Den gamla konferensanläggningen har härbärgerat människor från hela världen. Konferenssalarna och lobbyn har myllrat av människor och röster. Vi har avhandlat byråkrati, sjukvård och bankärenden på ett otal antal språk. Ibland med framgång, ibland med succé och väldigt, väldigt ofta med ett varmt leende och ett gott skratt. Det går att le även om det är årsdagen för fruns död i ett bombattentat. Själv satt han med sonen i bilen framför. Det går att skratta trots att man sett sin syster sprängas till döds därför att hon råkade vara den som öppnade dörren när självmordsbombaren ringde på.

Det går att ha kvar sin värdighet, sin medmänsklighet och sin tro på framtiden trots att man lämnat precis allt bakom sig och flytt i det man hade på sig vid tillfället då det var nog.

I Europa pågår en humanitär katastrof mitt framför våra ögon. Gräns efter gräns slås igen och nyhetsrapporteringen sinar. Hur länge ska de orka le och tro på mänskligheten?

Tillsammans med ett stort antal Åkersbergabor har vi på Täljöviken gjort det vi kan för att öppna våra hjärtan och framför allt våra egna och andras ögon. Resan har påverkat oss alla. Kvar står vi, lite vilsna, lite ledsna och framför allt för evigt bjudna till varandra av en erfarenhet som ingen av oss egentligen ville ha men aldrig skulle vilja vara utan.

Täljöviken går nu in i beredskapsläge och står redo att öppna upp om EU och politiken kommer ikapp verkligheten.

Tills dess, ta hand om varandra!

Och kom ihåg att du fortfarande behövs. Integrationen har bara börjat.

Kram
Tove
❤️

Kommentarer
 1. Anna
  Va ska du göra/jobba med nu då Tove???
  # 1
  04 apr 15.14
 2. Samira
  ☺☺
  Nu kanske Täljöviken kan öppna upp för kommunens bostadslösa invånare som fortfarande tvingas bo hos föräldrarna / inneboende hos vänner och bekanta. T.o.m ensamstående med barn tvingas bo under oacceptabla förhållanden
  # 16
  16 apr 22.01
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Regler för kommentarer

En kommentar blir inte synlig på en gång, utan publiceras efter att en redaktör har godkänt den. Ange din e-postadress om du vill ha återkoppling om varför ditt inlägg kanske inte publicerats.

Inlägg som inte håller en god ton, är kränkande, gör reklam eller diskuterar politik publiceras inte. Vi följer svensk lag. Alla inlägg på vår sida är allmänna handlingar och kan diarieföras.

Vill du skicka ett meddelande med mer personligt innehåll, använd gärna e-post eller vårt formulär för synpunkter.

Synpunkter och förslaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kontaktuppgifter

Redaktör:
Linda Hultberg

Sakkunnig:
Tove Eriksson
Publicerad:
fredag 1 april 2016
Senast uppdaterad:
fredag 1 april 2016