Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Tiden går fort när man har roligt!

Kan man ha roligt mitt i en pågående flyktingkris? Ja, det kan man. Det m å s t e man. För annars är det inte värt att (över)leva. Det har gått några dagar sen senaste uppdateringen och mycket har hänt på huset.

Vi har firat ”Cheesedoodle day” i helgen till exempel. När man lever i ständig väntan som våra gäster gör, då är det bra att ta varje tillfälle i akt att fira det som går att fira. Då är ostbågens dag plötsligt en dag man kan uppmärksamma tillsammans. Tack vare kreativ personal och drivande volontärer så kunde vi göra det och plötsligt fick lördagen en liten guldkant.

Vad mer har vi pysslat med? Jo, det har varit barnkalas med ansiktsmålning, fiskdamm och lekar. Det har varit basket träning tillsammans med Sola Vikings i Vasahallen i Solna. En mycket uppskattad aktivitet vill jag lova samordnades helt frivilligt av basketföreningen! Och vilka talanger det visade sig bo hos oss! Flera av de boende har ett förflutet som aktiva idrottsmän och det syntes i Vasahallen. Längtan efter att få röra på sig och vara fysiskt aktiv fick äntligen utlopp.

Nåt annat vi haft förmånen att få uppleva är musik. Det är ingen tvekan om att sång och musik verkligen förenar människor. Kön, ursprung, ålder…. Allt det är helt oväsentligt när musiken drar igång. Vi råkar just nu ha en yrkesmusiker boende hos oss och han uppträder gärna till allas vår stora glädje och underhållning. Igår fick vi besök av ett gäng glada musikanter som bjudit in sig själva och spelade svensk folkmusik. Då tog vår gäst fram fiolen, en annan en medhavd trumma och sen dansade vi vals och schottis på ett alldeles nytt, integrerat och globalt sätt….. ;)

Redaktör:
Linda Hultberg

Sakkunnig:
Tove Eriksson
Publicerad:
onsdag 9 mars 2016
Senast uppdaterad:
torsdag 19 januari 2017